Akademie Bílí Tygři Liberec

Předsezónní tisková konference – část 1.

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Ve středu dopoledne po tradičním focení týmu a jednotlivých hráčů, proběhlo v útrobách Tipsport areny setkání novinářů se zástupci klubu. Do křesla tak zasedli prezident Petr Syrovátko, hlavní trenér Jiří Kalous a kapitán týmu Petr Nedvěd. Všichni tři promluvili o letní přípravě, nadcházející sezóně a duelu s Bostonem. V první části Vám přinášíme povídání Petra Syrovátka.

 
 
Prezident klubu Petr Syrovátko.
 
 
Na úvod sezení zástupců klubu s médii si vzal slovo jako již tradičně prezident klubu pan Petr Syrovátko. Nejprve došlo na zhodnocení uplynulého ročníku, ve kterém Tygři dokráčeli až do semifinále. „Po té předloňské sezóně jsme byli hodně vyjukaní a měli poměrně obavy, abychom znovu nezažili ten kolabsový stav, takže jsme do té sezóny 2009/2010 vstupovali s pokorou a byli jsme plni očekávání. Samotná sezóna pak probíhala s výkyvy. Měli jsme neuvěřitelnou marodku, kdy nám vypadalo až devět hráčů základní sestavy, použili jsme hráče z Benátek. Pak jsme také zažili dlouhou sérii bez výhry, táhlo se nám tam skoro třináct zápasů bez vítězství. Nakonec se ale mančaft dal dohromady, a ačkoliv jsme byli poměrně podceňovaní, tak jsme proklouzli nejen přes předkolo, ale i přes favorizovanou Plzeň ve čtvrtfinále. Šli jsme i s vírou do dalších bojů, proti Pardubicím už to ale nevyšlo. I tam jsme ale odehráli vyrovnané zápasy, rozhodl výkon jejich brankáře. Každopádně tím povedeným koncem, jsme se vrátili na ty pozice, i na ten výkon, na který jsme byli zvyklí, a který přináší tady tu spojitost mezi klubem a fanoušky. Ta loňská sezóna by pro nás měla být ponaučením a takovým kamínkem, na té nové cestě, kterou tady budujeme,“ zhodnotil na úvod prezident klubu uplynulou sezónu.

Během léta se kádr přeci jen částečně obměnil, jak tedy vidí změny v týmu nejvyšší muž libereckého hokeje? „Tým se tedy dal kupy a my jsme se ho během léta pokusili vhodně doplnit. Ačkoliv jsme to možná ani nečekali, tak se nám podařilo sehnat velmi kvalitní hráče. Podle toho průběhu to navíc vypadá, že kluci do toho mančaftu velmi dobře zapadli a máme z toho zatím vynikající pocit, i když to samozřejmě nechceme nějak zakřiknout. Z přípravy mám velmi dobrý pocit, takže doufám, že to přeneseme i do ligy. Viděl jsem zápasy ve Švýcarsku, a tam jsme hráli opravdu velice slušně. Vedle posil, se navíc začínají prosazovat i mladí kluci z Benátek. Ti se tlačí do druhé pětky, takže už dokazují, že nemusí jen kolidovat mezi čtvrtou řadou a farmou. Chceme být samozřejmě opatrní ve všech proklamacích před ligou, já ale za sebe musím říct, že se mi tým líbí. Před dvěma lety jsme kádr hodně doplnili a mysleli si, že to půjde samo. Od té doby dáváme více důrazu i na to neviditelné, tím myslím toho týmového ducha party, aby to tady v kabině fungovalo. Navíc jsme hladoví po úspěchu, je tady touha vyhrát,“ říká odhodlaně Petr Syrovátko.

 
 
NHL v Liberci - již 5.října!
 
 
Jaký je tedy cíl pro budoucí ročník? „Hlavním cílem a naplní je samozřejmě extraliga a postup do play-off, letos to tu máme ale i okořeněné o zápas s Bostonem. Je to pro nás opravdu velký zážitek, bez zázemí, které tu máme, by se ale takovéhle setkání uskutečnit nemohlo.“ Zápas s celkem z NHL bude pro Liberec velkou událostí, a tak následné minuty konference patřily právě klání s Medvědy z Bostonu. „Ledová plocha na zápas s Bostonem nebude úplně bez reklam, ale bude tam několik partnerů, kteří nám pomáhají toto utkání zabezpečit. Už jsem několikrát zmiňoval, že ten zápas nás stál 300 000 dolarů, takže i na to jsou logicky potřeba peníze. Přímo na ploše bude pak logo NHL, bude tam hlava Tygra a logo Bostonu. Samozřejmě to bude poměrně hektické, protože přes noc pak musíme led připravit opět na ligu.“

Na závěr padla i slova o rozpočtu a finanční situaci. „Rozpočet je velmi podobný, jako byl vloni. Možná o tři, čtyři procenta nižší, bohužel se nám ho nepodařilo snížit o víc. V rozpočtu máme i nadále farmu a tělovýchovnou jednotu. Je to samozřejmě složité, vloni jsme tu hodně mluvili o krizi a já si myslím, že i tento rok bude náročný a situace se nezlepší. Zároveň můžu i touto cestou poděkovat, že se do našeho klubu oficiálně na úrovni generálního partnera, což je na stejné úrovni jako společnost Syner, přidal Home Credit,“ dodal prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko.

Ve druhé části přineseme rozhovor s trenérem Kalousem a Petrem Nedvědem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení