Akademie Bílí Tygři Liberec

Protrhli Tygři šňůru neúspěchů?

Date of publication Author Radek Šenk

Bílí Tygři Liberec nastoupili poprvé v extralize pod novým trenérem. Josefa Jandače nahradil u libereckého kormidla další Josef, pardubický Paleček (viz. foto). Hned v prvním utkání pod jeho vedením dokázal Liberec získat body, když se v domácím utkání proti Kladnu dvakrát prosadil, v poslední době nejlepší hráč Tygrů, Pavel Kašpařík.

Liberec vstoupil do utkání s precizní obranou, která konečně slavila úspěch. Hráči se od samého začátku utkání velmi dobře doplňovali. Pokud byl nějaký problém, jako že jich v prvních dvou třetinách bylo poskrovnu, pak se Tygři dokázali vzájemně zastoupit. Rozdíl proti posledním domácím utkáním byl patrný od samého začátku střetnutí. Že by nové koště lépe metlo i v případě Bílých Tygrů? „Je ještě příliš brzy na to, abychom mohli něco hodnotit. Uvidíme po 10 utkáních,“ řekl domácí útočník Patrik Rozsíval, který Josefa Palečka velmi dobře zná ze svého bývalého působení v týmu Pardubic. Vzápětí však dodal: „Dnes jsme po dlouhé době hráli dobře zezadu. Myslím, že se to zvedne.“

Tygři hráli od začátku velmi pozorně a náznaky útočných akcí dokázali zastavit již v jejich zárodku, tedy před útočnou modrou. Vysunutý forčeking, to byl základ úspěchu úterního utkání. K tomu navíc dokázali přidat již v 10. minutě úvodního dějství velmi důležitou branku. Střelcem byl, v poslední době pro Tygry nepostradatelný, Pavel Kašpařík. Tygři byli i v dalším průběhu střetnutí lepší, Kladno ale držel výborný Zdeněk Orct. Zvýšit se nakonec Liberci nepodařilo, i když řada šancí k tomu přímo vyzývala. To je ale bolest provázející Bílé Tygry v celém letošním ročníku.

„Musíme se hlavně soustředit na obranu. V naší situaci to ani jinak nejde. To, že se málo vyhrává, je nakonec vidět i vpředu. Někdy se pak snažíme až příliš křečovitě,“ potvrdil Patrik Rozsíval. To se potvrdilo i při vstupu do třetího dějství. Pavel Falta, do té doby příliš neprověřený, si vybral další slabší chvilku libereckých brankářů v letošní sezóně a mladý útočník Miloš Hořava z uctivé vzdálenosti u levého mantinelu dokázal srovnat na 1:1.

„Věděli jsme, že Kladno bude tlačit. Nic jiného mu ani nezbývalo. Prohrávali 0:1, zbývalo dvacet minut do konce střetnutí a s tou hrou, kterou předvádělo předcházející dvě třetiny, by asi neuspělo. Určitě to pro Pavla nebylo jednoduché. Stalo se, že na něj třeba pět minut nešla jediná střela, pak musel předvést dobrý zákrok při gólové šanci. Neměl to vůbec jednoduché. Je škoda, že jsme inkasovali tak brzy po příchodu z kabin. Trošku nás takovéto situace sráží. Když někde hrajeme a soupeř udělá třeba několik chyb za sebou, nedokážeme jich alespoň polovinu proměnit. Soupeř nás naopak, jako již poněkolikáté, potrestal. Kladno vytěžilo ze svých šancí opět maximum,“ dodal se sedmi brankami nejlepší střelec libereckého týmu Kašpařík.

K posledním událostem v liberecké kabině závěrem dodal: „I když herní projev nebyl špatný, výsledky byly v poslední době katastrofální. Ve Zlíně jsme druhou třetinu byli výrazně lepší než domácí, pořád nám ale něco chybí. Nedokážu však vysvětlit, co to je. Nakonec musel trenér Jandač odejít. Přitom to na nás zkoušel po dobrém i po zlém, odrazit jsme se ale nedokázali.“

Čas pro výraznější změny zatím nenastal, extraliga je v plném proudu. Navíc nový trenér byl týmu oficiálně představen během dopoledního rozbruslení. Čas pro větší změny nastane v nadcházející extraligové přestávce, po domácím utkání s Plzní.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení