Akademie Bílí Tygři Liberec

Růžička byl pro nás hodně těžká překážka, přiznal po zápase Tomáš Klimenta

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Téměř jedenáct měsíců museli fanoušci Bílých Tygrů čekat na další výhru nad Pardubicemi. Dočkali se až na sedmý pokus, kdy v televizním zápase porazili neoblíbeného soka 4:1. Velkou překážkou se opět ukázal brankář Růžička, který několikrát vystavil stopku gólovým akcím Liberce.

Dlouhých šest zápasů museli čekat Bílí Tygři na vítězství proti mistru extraligy. Naposledy si šelmy ze severu Čech pochutnaly na pardubických koních 3. prosince 2009 a od té doby si vždycky musely nechat zajít chuť. „Dnes to byl pro nás další důležitý zápas. Ze spodu tabulky se na nás zase dotahují mančafty, takže jsme doma potřebovali bodovat. S Pardubicemi se dnes jednalo o šestibodový zápas. Jsme rádi, že jsme je konečně porazili,“ oddechl si Andrej Podkonický.

 
 
Andrej Podkonický přihrál Jaroslavu Kudrnovi na důležitou branku na 3:1.
 
 
V prvním letošním zápase na konci října se Liberečtí nedokázali střelecky prosadit a prohráli 2:0. Kde hledat tedy změnu oproti prvnímu utkání? „Dali jsme branky. V posledním zápase jsme prohráli 2:0, ale měli jsme milion šancí,“ zareagoval bleskově slovenský hráč ve službách českého klubu. „Soustředili jsme se mu to všechno dávat nahoru, protože víme, že je dole hodně rychlý. Věděli jsme, že Pardubice budou dnes dobře bránit a hrát na brejky. Chtělo to držet hodně puk a zbytečně neztrácet kotouče,“ prozradil recept na Růžičku a taktické plány pro utkání.

Cenu pro nejlepšího hráče utkání ze strany Eatonu si podruhé za sebou odnesl z Tipsport areny brankář Růžička, který sice pustil za svá záda tři severočeské pokusy, ale připsal si dalších třiadvacet úspěšných zákroků. „Neřekl bych, že to byl podobný zápas jako minule tady v Liberci. Teď dali domácí první branku a utkání se poté vyvíjelo úplně jinak,“ zhodnotil třiadvacetiletý brankář v krátkosti zápas. Jednička Východočechů nepůsobila ve svém brankovišti tak jistě jako minule, což potvrdil i sám gólman. „Dnes se mi nechytalo s největší lehkostí, ale hrozné to až tak zase nebylo."

 
 
Tomáš Klimenta: Růžička byl pro nás hodně těžká překážka
 
 
Pardubický muž s maskou si vyčítal především první gól Bílých Tygrů z přesilové hry, kdy Klimenta našel přesným pasem od mantinelu najetého Výtiska a ten do poloprázdné branky otevřel ve druhé třetině gólový účet. „Několikrát to naznačili a já jsem si toho nevšimnul. Najednou si tam sjel a dal to do prázdné,“ vylíčil Martin Růžička brankovou situaci Severočechů. Naopak radostí zářil Tomáš Klimenta, kterému se v letošním ročníku extraligy až tolik nedaří. „Letos mi to tam zatím tak nepadá jako minulý rok, ale to mně nebude až tolik vadit, pokud budeme i dál vyhrávat,“ řekl optimisticky liberecký útočník. Přesto jeho gólová myšlenka nastartovala Bílé Tygry a hlavně se po ní poprvé v sezóně trefil Jan Výtisk, jenž zaznamenal vůbec první letošní bod. „Poděkoval mi. On jich moc za sezónu nedává, takže děkuje po každé brance,“ usmíval se a dodal na adresu svého spoluhráče autor čtyř letošních branek Tygrů.

Modrobílí vstoupili do domácí série tří zápasů vítězně a ještě je čekají další dva duely. Ten první už v pátek a další již o osmačtyřicet hodin později. „Máme doma Slavii a Brno. Slavia hraje venku vždycky dobře, takže nás čeká další těžký duel. Mám pocit, že jsme s nimi už dlouho doma nevyhráli. V neděli pak jdeme na Brno, které dobře brání. Musíme je oba zvládnout,“ popsal na závěr Andrej Podkonický další soupeře Podještědských.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Přehled víkendu: Žáci ani jednou neprohráli!

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení