Akademie Bílí Tygři Liberec

Slávista Miroslav Holec láteřil nad střeleckou neproduktivitou svého týmu

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Třikrát bodovala Slavia v Liberci naplno, čtvrtá výprava na sever republiky už ale úspěšná nebyla. Jedním z hlavních důvodů prohry Pražanů je jejich mizerná střelecká produktivita. V posledních sedmi zápasech nastříleli svěřenci kouče Růžičky jen sedm branek. „Nedáváme góly, bez toho vyhrát nemůžeme,“ řekl na rozhovorech slávista Miroslav Holec.

Sešívané tlačí momentálně asi nejvíc bota v útoku. Naposledy dali červenobílí více než dvě branky v polovině října a v posledních sedmi zápasech se trefili pouze sedmkrát. Svou střeleckou potenci nezvedli ani na ledě Tipsport areny, kde se jim v minulých třech zápasech dařilo. Jedna vstřelená a dvě inkasované branky znamenaly čtvrtou prohru v řadě venku. A čím se páteční duel lišil od předchozích třech zápasů na severu Čech? „Hlavní rozdíl je v tom, že nedáváme góly. Bez gólů nemůžeme vyhrávat,“ prozradil Miroslav Holec důvod prohry v tygří areně.

„Chybí nám trochu víc důrazu a štěstíčka. Puky se nám teď neodráží tam, kam bychom chtěli,“ hovořil dál o slávistické neproduktivitě mladý útočník. V zápase se Severočechy ale nepředvedli svěřenci kouče Růžičky špatný výkon a byli domácímu celku vyrovnaným soupeřem. I když prohrávali 2:0, neztráceli naději na zvrat zápasu. Vždyť už kolikrát v minulosti nebyl ani tříbrankový náskok mezi těmito dvěma týmy nic tak hrozného. „Věřit se musí vždycky. Kdybychom nevěřili, tak ani nemusíme hrát. Bohužel nám to tam dnes nepadlo. Musíme se soustředit na další zápasy a dál bojovat,“ zasmutnil Holec.

Do branky Bílých Tygrů se nepostavil podle předpokladů Marek Pinc, ale dvojka Liberce Tomáš Vošvrda. „Moc jsme nevnímali fakt, že se do branky postavil místo Pince Vošvrda. Možná jsme si akorát řekli, že to pro nás bude lepší. Nakonec to ale asi bylo jedno, protože na jednu branku se těžko dá vyhrát,“ povzdychl si rodák z Písku. „Nevím, jestli je výhoda, když je brankář větší. Zabere sice více místa, ale zase je méně pohyblivý. Pokud pořádně nevystřelíme, tak tam může stát třeba kužel,“ srovnal na závěr rozhovoru brankářskou dvojici Libereckých.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení