Akademie Bílí Tygři Liberec

Od utkání se Slavií jsme museli změnit úplně všechno, vysvětloval tříbodový muž zápasu Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Zápas s Kladnem, rovná se pro Petra Nedvěda bodové hody. Liberecký kapitán si ve třetím letošním klání proti buldokům připsal další body do produktivity a dohromady jich se Středočechy nasbíral už sedm. Zároveň ale musel skousnout pár tvrdých hitů a několikrát se těžko zvedal z ledové plochy. „Jednou jsem takm vlétl do stromovky. Bylo to čisté tělo,“ okomentoval s úsměvem férový souboj ve středu kluziště.

Dnešní výhra byla pro vás nakonec hodně vydřená. Jak moc byly dnes důležité ty dva slepené góly během osmi vteřin?
Určitě byly ty dvě branky důležité. Jednu chvíli to vypadalo, že máme zápas jasně pod kontrolou, pak ale soupeř dal dvě branky a celé se to zkomplikovalo. Věděli jsme, že soupeř bude bojovat až do poslední minuty. Sehráli naposledy výborný zápas s Vítkovicemi, kdy vedli 3:0, ale nakonec prohráli. Oni hrají tak, že nemají co ztratit, což je na jejich hře vidět. Věděli jsme, že nesmíme chybovat. Začali jsme zápas dobře a dotáhli jsme ho do vítězného konce.

 
 
Libereckému kapitánovi se proti Kladnu daří.
 
 
Petře, pojďme se podívat na první branku Tygrů, kterou jsi sám vyrobil. Tenhle gól by klidně mohl aspirovat na jednu z nejhezčích akcí sezóny.
Co na to říci…. Pěkná přihrávka a gól (smích). Takových akcí teď už v hokeji moc není, což je veliká škoda. Dnes je to hodně o rychlosti a přímočarosti. Spousta soubojů se odehrává před bránou a bohužel takové branky už moc nepadají. Jsem rád, že jsme to takhle parádně sehráli. Já jsem věděl, že se Tonda vystavil mimo brankáře. Hezké góly potěší o to více. My jsme ale dnes hlavně rádi za tři body.

Jarda Kudrna dnes odehrál svůj 600 zápas v extralize. Jak dobře se Ti s ním hraje?
Já musím říci, že za poslední dva zápasy musíme být spokojení. Před tím se nám chvilku nedařilo, hlavně na Slavii jsme jako lajna i jako tým nepředvedli dobrý výkon. Nakonec jsme si z Prahy odvezli předvánoční nadílku. Teď jsme zabrali a z posledních dvou zápasů jsme nasbírali šest bodů. My si potřebujeme pojistit první šestku. V lednu nás čeká hodně zápasů doma, takže budeme chtít využít prostředí.

Proti Kladnu se Ti celkem daří. Máš proti nim prakticky dva body na zápas. Je to tím, že Kladno je lehčí soupeř?
Těžko říci. Bodově na tom nejsou dobře. Dnes v lize není špatný mančaft. Mezi prvním a posledním je hrozně malý rozdíl. Jakmile soupeře podceníte nebo zaváháte, tak vás ztrestá. My jsme to poznali v zápase na Kladně, kde nás soupeř jasně přehrál.

Dnes ses dvakrát nedobrovolně ocitl v ležící poloze na ledě. To není moc časté, abychom Tě viděli v takové situaci.
Jednou jsem tam vlétl do stromovky. Dostal jsem čisté tělo. U druhé situace jsem vlétl v rychlosti do mantinelu, takže jsem byl rád, že jsem vůbec vstal.

Co jste změnili po debaklu na Slavii?
Prakticky úplně všechno, protože tam nefungovalo vůbec nic. Hlavně nasazení, což byla alfa a omega těchto dvou vítězstvích. Ne, že bychom se nesnažili, ale nasazení bylo z naší strany prostě špatné. Možná, že jsme tam neodehráli špatnou první třetinu a výsledek tomu neodpovídal. Ve zbytku zápasu jsme propadli a byl z toho nakonec vánoční trapas. Jsme rádi, že jsme se otřepali a dokázali dvakrát vyhrát.

Petře, děkuji za rozhovor a hodně štěstí v Mladé Boleslavi.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení