Akademie Bílí Tygři Liberec

Další souboj o holé bytí

Date of publication Author Josef Šebesta

Liberečtí Bílí Tygři zajíždějí do Budvar Arény, kde se v rámci 25. kola Tipsport extraligy utkají s domácími Českými Budějovicemi. Pikantní souboj o poslední místo tak dospěl po dvanácti kolech ke své repríze. Liberec čekal dlouhých jedenáct kol na tříbodovou výhru, naposledy se Tygři radovali ještě za trenéra Jandače v domácím střetnutí právě proti Českým Budějovicím. Stanislav Procházka (viz. foto) se vrací na led týmu, v němž vloni hostoval.

Bílí Tygři se dokázali prosadit doma proti Třinci a díky třem brankám v poslední třetině si připsali na své konto čtvrté vítězství v normální hrací době. O to se zasloužili nejen kmenoví hráči, ale také nově příchozí posily. Po brance si připsali do statistik útočníci Hašek s Ratajem, asistenci zaznamenal Ťupa s Vampolou.

Velmi těžké utkání sehrál Stanislav Procházka, který byl na led nasazován takřka při každém oslabení. Hlavně v přesilových situacích Třince 5 proti 3 byl klíčovou postavou Tygrů. Jedinému gólu v liberecké kleci nakonec ani on nedokázal zabránit, přesto mu patří, jakož i celému týmu, absolutorium. To vše je již minulostí, před Tygry leží vhozená rukavice, kterou musí zvednout. Říkat, že to nebude jednoduché, by bylo nošením dříví do lesa.

Předcházející duel sehrály týmy v opačných pozicích. Liberec měl před dvanáctým kolem pětibodový náskok před Českými Budějovicemi na 14. místě. Ten se po duelu ve Svijanské aréně ještě zvětšil o tři body, neboť Bílí Tygři deklasovali Jihočechy 7:3. Pak ale Jandačův tým propadl v Litvínově a trenér se po dalších porážkách musel v 17. kole poroučet.

Josef Paleček odcházel z ledu po šedesáti minutách hry jenom dvakrát poražen, přesto tým figuruje na poslední příčce. To by se mohlo již po pátečním utkání změnit. České Budějovice se po zmíněném debaklu dokázaly otřepat a v dalších sedmi utkáních si na své konto připsaly devatenáct bodů!!! V posledních třech duelech ale odešly z ledu opět s hlavami svěšenými, když si nedokázaly poradit s Třincem, Litvínovem ani s vedoucími Pardubicemi. Od posledního vzájemného utkání doznaly oba kádry značných změn. Na jihu Čech museli odejít brankář Hudáček s útočníkem Filipem Turkem.

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři – České Budějovice 7:3 (2:1, 4:0, 1:2)
Branky: 6. Klimenta (Hájek, Pabiška), 9. Kašpařík, 21. Verčík (Kašpařík, Novák), 24. Plodek (S. Procházka, Rozsíval), 25. Kropáč (M. Straka, Korhoň), 33. Novák (S. Procházka), 59. Straka (Korhoň, Kropáč) - 19. Rob (Kaňkovský, Turek), 47. Ondřej (Jasečko, Turek), 57. Kaňkovský (Sailer, Rob).
Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Šátava. Vyloučení: 4:4, navíc Krstev (LIB) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 065.

Bílí Tygři Liberec: O. Svoboda - J. Nedvěd ml., Jareš, L. Šmíd, Jiruš, Čakajík, Holub, od 41. navíc Moravec, Krstev - V. Novák, Kašpařík, Verčík - Rozsíval, Plodek, S. Procházka - Kropáč, M. Straka, Korhoň - M. Hájek, Klimenta, Pabiška.

Č.Budějovice: Hudáček - Suchánek, Kotaška, Jasečko, Mucha, Jindra, Babka, od 29. navíc Kolda, od 41. Kočí - Sailer, Turek, Rob - Šimánek, Kristek, Bělohlav - Vondrka, Kaňkovský, Hřebejk - od 25. navíc Ondřej, Škoda, Květoň.

Očekávané sestavy

České Budějovice: Kučera - Jasečko, Vomela, Kolda, Ďurák, Jindra, Mucha, Gýna - Šimánek, Štrba, Rob - Hřebejk, Bělohlav, Sailer - Ondřej, Kristek, Bartoš - Řehoř, Šulčík, Květoň.
Liberec: O. Svoboda - Čakajík, J. Moravec, L. Šmíd, Jiruš, J. Nedvěd, Ťupa - V. Novák, Kašpařík, S. Procházka - Čermák, Rataj, J. Hašek - Korhoň, Vampola, Rozsíval.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení