Akademie Bílí Tygři Liberec

Letní příprava byla bez problémů, snad se to odrazí v sezóně, doufá kapitán Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e re c – Ve dvou zápasech přípravy, ve kterých kapitán Petr Nedvěd nastoupil, vyhráli Bílí Tygři těsně 2:1 a pokaždé měl ve vítězné brance prsty právě on. V doposavad posledním zápase připravil gólovku pro Milana Bartoviče. „Branka byla čirá náhoda,“ skromně okomentoval vítěznou žabičku vůdce liberecké smečky.

Petře, před dnešním utkáním jsi odehrál jen duel na Spartě. Jak ses cítil?
Musím říci, že docela těžce. Byl jsem ale překvapen, protože jsem čekal, že to bude horší. V momentální chvíli mám veliké manko a nejhorší pro mě byla první třetina. Druhou a třetí třetinu, jsem se cítil už daleko lépe. Na konci zápasu mi už ale trochu ubývaly síly a u jednoho střídání jsem byl na ledě docela dlouho. Oproti loňskému roku, kdy mě neustále pronásledovaly zdravotní problémy a v létě jsem skoro vůbec nemohl trénovat, tak je to letos lepší. Těžko říci, jestli sezóna bude stejná nebo lepší. Možná bude paradoxně ale horší. Dalo by se ale říci, na to že mám za sebou jeden trénink a zápas, tak jsme vcelku spokojený. Je vidět, že jsem měl možnost v létě trochu trénovat. Bez letního tréninku je to v zimě těžké.

 
 
Na začátku sezóny máte někdy ruce ještě na pláži s opalovacím krémem, vtipkoval po prvním domácím utkání Petr Nedvěd.
 
 
Ve dvou zápasech jste se na branky celkem nadřeli.
Určitě, ale není to zase tak abnormální. Je pořád ještě začátek sezóny a je to vcelku normální jev. I dnešní náš soupeř měl daleko víc šancí na jednu branku. Oba brankáři dnes ale chytali výborně. Byly tam gólovky, které bychom my měli dávat, ale soupeř asi taky. Ze začátku sezóny jsou ruce ještě někde na pláži s opalovacím krémem.

Říkal jsi, že máš tréninkové manko. Čemu ho přisuzuješ?
Myslel jsem to spíše ohledně ledu. Já jsem nezačal přípravu s mužstvem a byl jsem prakticky v pondělí poprvé na ledě. Bohužel pak jsem měl problém se zády, což byl zatím jen takový malý zádrhel. Dnes jsem byl podruhé na ledě, takže jsem ani moc nevěděl, jaké to bude. Cítil jsem se dobře, což mě vcelku překvapilo. Měl jsem možnost v létě hodně trénovat, což se musí někde odrazit.

Znamenalo to, že když ses cítil lépe a lépe s průběhem zápasů, tak z toho vyústila právě ta branka na 2:1?
To byla čirá náhoda. Nešlo ani tak o branku, ale spíš o můj osobní pocit. Já osobně vždy začátky sezóny moc nemusím a je to pro mě takové syrové. Já se vždycky těším hodně na průběh sezóny. Hodně se mi to pak líbí od nějakého desátého zápasu, kdy každému trochu ubudou síly a pak se začne hrát hokej, který mi víc vyhovuje. Ze začátku ligy je to takové, že všichni bruslí stokilometrovou rychlostí a občas trochu bezhlavě hrají. Bylo to vidět i dnes, kdy se hrála trochu holomajzna a bylo to o hrubé síle. Lehkost a hokejové myšlenky pak tam dost často chybí.

Není to ale zároveň výhoda, že máte teď soutěž European Trophy a ostré zápasy prakticky od začátku?
Já osobně jsem za tu soutěž rád. Je to výborná konfrontace pro nás. Zápasy v European Trophy jsou jiné, než tu hrát s mužstvy, se kterými jste hráli už tisíckrát. Je škoda, že jsme museli dva zápasy s Pardubicemi a Brnem odehrát doma. I pro soupeře to je určitě lepší a raději by hráli proti Švédům nebo Finům. Máme tam trochu cestování, což bude trošku náročné, ale konfrontace to je zajímavá. Zápasy mají náboj, šťávu a je o co hrát.

V následujícím týdnu vás čekají tři těžké duely proti HV71, Linköpingu a Kärpätu Oulu. Jak Ty tyhle týmy vidíš Petře?
Těžko říci, protože ty mančafty neznám a nikdy jsem proti nim ani nehrál. Pardubice s jedním z těch soupeřů hrály a uspěly celkem dobře. Máme určitě šanci tam uspět. Uvidíme, jak na tom oni doma budou.

Kolik bodů by byl úspěch?
Hrajeme tři zápasy, takže kdybychom jeden zápas vyhráli a nějaký bod ještě urvali z těch dvou dalších utkání, tak bychom byli spokojení.

Petře, děkuji za rozhovor a hodně štěstí ve venkovních zápasech.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení