Akademie Bílí Tygři Liberec

Němci, Kanaďané, dva Američané a Dán - to je kádr mannheimských Orlů

Date of publication Author Radoslav Vavřina

Místo mannheimské SAP Areny, kde se zápas měl původně odehrát, se borci z kádru mannheimských Orlů, kam patří kromě pár hráčů známých z NHL také pár německých reprezentantů a dánský reprezentační gólman, představí už tento čtvrtek fanouškům Bílých Tygrů v liberecké Tipsport areně.

Brankáři

Fred Brathwaite


Afro-Kanaďan z Ottawy byl úspěšný už jako junior, kdy dovedl svůj tým Oshawa Generals k zisku Memorial Cupu. Pak ale následovala deset let dlouhá kariéra v NHL, kterou korunoval dvěma nominacemi na MS v kanadském kádru, ale ani jednou si neodvezl domů medaili. V roce 2006 byl vyhlášen nejlepším gólmanem ruské Superligy, kde hrál za Kazaň a ve své první sezoně za Orly byl nejlepším hráčem německé DEL.

Felix Brückmann


Jelikož se ale plánovaná jednička týmu zranila, zatím za Mannheim chytá dvacetiletý Felix Brückmann, který ještě nemá žádné zkušenosti z německé ligy. Talentovaný gólman se ale už minulý rok předvedl v European Trophy, kde si vedl ve dvou zápasech slušně.

Patrick Galbraith


Dánský reprezentační gólman nemá místo v mannheimském mužstvu vůbec zajištěné, jelikož má kontrakt pouze do vyléčení Freda Brathwaita. I přesto ale stojí za zmínku, jelikož si ho mnozí mohou pamatovat ze zápasů, které odchytal na čtyřech MS za dánský nároďák. V minulé sezoně hrál druhou švédskou ligu za Leksand.

Obránci

Steve Wagner


Sedmadvacetiletý ofenzivní zadák z minnesotských Grand Rapids má také dobré rozměry, kterých ale příliš u své branky nevyužívá. Po třech letech na Minnesota State University odehrál 46 zápasů za St. Louis Blues, ale poté zapadl do farmářské AHL, načež odešel právě do Mannheimu.

Nikolai Goc


Fyzický obránce je nejmladší ze tří bratrů - jeho nejznámější bratr Marcel válčí v NHL za Floridu, zatímco Sascha hraje za Hannover v DEL. Odtud také Nikolai přišel do Mannheimu v minulé sezoně, která pro něj byla průlomová. Zahrál si již v sedmnácti zápasech na MS za Německo.

Jaime Sifers


Stejně jako Wagner, i on hrál univerzitní ligu, ale za University of Vermont. Poté odehrál celkem 37 zápasů v NHL za Toronto a Minnesotu, a stejně jako Wagner, i on přišel do týmu před touto sezonou z farmářské AHL.

Denis Reul


Další jméno známé z německé reprezentace na posledním MS patří obrovitému bekovi z Marktredwitz, kterého draftovali Boston Bruins. Dvaadvacetiletý obránce hraje za tým už třetí sezonu poté, co se vrátil ze zámoří.

Chris Lee


Kanadský obránce v minulé sezoně nasbíral 21 bodů za Kolín nad Rýnem, ale i německá liga je pro něj nečekaně vysoká soutěž. Narozdíl od většiny ostatních hráčů ve třetí divizi univerzitní NCAA pro něj neznamenala štace v týmu SUNY-Potsdam, hrající tuto divizi, poslední angažmá v kariéře.

Florian Kettemer


Defenzivní bek z Kaufbeurenu byl věrný týmu ze svého města až do konce své juniorské kariéry. Nyní mu je už pětadvacet a do Mannheimu se dostal přes druholigový Mnichov a prvoligový Augsburg.

Útočníci


Mike Glumac


Rodák z Niagara Falls stejně jako tři obránci týmu hrál univerzitní NCAA, a to za Miami University ve státě Ohio. Poté se stal nejlepším nováčkem farmářské ECHL v dresu Pee Dee Pride a také se objevil ve čtyřiceti zápasech NHL v dresu St. Louis Blues. Za Orly nastupuje do své druhé sezony.

Yanick Lehoux


Nováček v kádru Mannheimu patřil v juniorce mezi ty nejlepší, ve svých posledních dvou sezonách za Baie-Comeau Drakkar nasbíral celkem 260 bodů. V organizaci LA Kings byl tedy vysoce ceněným prospektem, ale do NHL naskočil pouze desetkrát a to v dresu Phoenixu.

Adam Mitchell


Další hráč Mannheimu s univerzitními zkušenostmi, pro kterého ale bylo angažmá na Colgate University posledním v Severní Americe. Pak putoval za moře a hrál třetí i druhou německou ligu, než si ho vybrali Hannover Scorpions, kteří hrají v DEL. Do Mannheimu se dostal právě z Hannoveru před touto sezonou.

Craig MacDonald


I rodák z provincie Nové Skotsko hrál hokej na univerzitě, bylo to ale na prestižní Harvardově univerzitě. V NHL naskočil do 233 utkání, ale nikdy nevyhrál žádnou trofej. V roce 2009 odešel do německého Düsseldorfu a po jedné sezoně odešel k mannheimským Orlům.

Ken Magowan


Spolehlivý forvard přišel do Mannheimu před touto sezonou z Wolfsburgu, kam se dostal z druhé německé ligy. Tu okusil poté, co neuspěl jako prospekt New Jersey Devils z bostonské univerzity, ale v dresu SC Riessersee byl vyhlášen nejlepším defenzivním útočníkem druhé nejvyšší německé soutěže.

Ronny Arendt


Třicetiletý rodák ze saského Bad Muskau nosí na prsou áčko. V mládí hrával za ES Weisswasser v druhé německé lize, odkud se dostal do DEL díky Berlin Capitals. Pak také hrál za Augsburg, francouzský tým Villard-de-Lans, než v roce 2005 začal hrát za Orly.

Christoph Ullmann


Specialista na oslabení je dobře známou tváří německé reprezentace, za kterou naskočil už do šesti MS. Na Slovensku dokonce dělal asistenta kapitánovi Wolfovi, ale to ještě jako hráč Kolína nad Rýnem. V Mannheimu už působil dříve a to mezi lety 2003 a 2008.

Matthias Plachta


Syn polského útočníka Jacka Plachty patří do německého juniorského národního týmu. V organizaci Orlů se pohybuje už od patnácti let, kdy začal hrát za jejich starší dorost a do DEL nakoukl už před dvěma lety. S dorosteneckým týmem Mannheimu se mu navíc dvakrát v řadě povedlo vyhrát německou dorosteneckou ligu.

Yannic Seidenberg


Bratr Dennise Seidenberga je menší podobou tohoto světoznámého obránce Bostonu. V Mannheimu působil už v mládežnických kategoriích, ale po působení v juniorském týmu Medicine Hat Tigers v kanadské WHL hrál za Kolín nad Rýnem a Ingolstadt. Za německý nároďák si připsal jedenáct startů na třech MS.

Frank Mauer


Technický hráč, který to umí při přesilovkách, působí v Mannheimu také již od mládežnických kategorií. Ve třech plných sezonách v DEL nasbíral 47 bodů, což ho vyneslo do nominace německého národního týmu na MS na Slovensko.

Marcus Kink


Agresivně napadající křídelník přestoupil do Mannheimu v devatenácti letech z Kolína nad Rýnem a od té doby si vysloužil kapitánské céčko. Stejně jako Mauer, i on se dostal na Slovensku poprvé na MS, ale v letošní European Trophy teprve čeká na svůj první bod.

Marc El-Sayed


Dvacetiletý centr německé juniorské reprezentace už stihl naskočit do 46 zápasů DEL. Ve své jediné úplné sezoně nasbíral sedm bodů a stejně jako Marcus Kink teprve čeká na svůj první bod v turnaji.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení