Akademie Bílí Tygři Liberec

Německá legenda Felski: Liberec nebyl žádný lehký soupeř

Date of publication Author Erik Wenger

L i b e r e c – Po utkání Liberce s Berlínem jsme si v mixzóně odchytli německého reprezentanta a legendu Svena Felskiho. Šestatřicetiletý forvard se proti Bílým Tygrům jednou střelecky prosadil a naší redakci prozradil, že z dvou utkání v Čechách, které Eisbären sehráli, bylo to proti Severočechům nejtěžší.

Svene, dnešní zápas byl velice otevřenou partií. Kde se podle Vás zápas lámal?
My jsme prostě dali o jeden gól více než soupeř, je to jednoduché. (Smích). Byl to hodně rychlý hokej dneska. Na začátku zápasu nás Liberec trochu překvapil a odskočil rychle na dvě branky. Snažili jsme se pak v průběhu zápasu hrát svůj hokej, což se nám v konečném důsledku také podařilo a na konci jsme byli asi trochu šťastnější.

(Foto: Kitty Kleist-Heinrich)
Budete určitě souhlasit, když řeknu, že poslední branka byla překvapivá.
Ano, ale teď na konci je to vcelku jedno. Musíte hrát prostě do poslední minuty, abyste mohli být úspěšní. Myslím, že jsme v té chvíli byli trochu pod tlakem, ale proti takovému mužstvu jako je Liberec, je to vcelku samozřejmé. Pak záleží na tom, jak celý mančaft bojuje a my jsme bojovali dobře.

Den před zápasem v Liberci jste hráli v Praze na Spartě. Jak se nyní díváte na český hokej?
Je to trochu kuriózní, když budu hodnotit obě mužstva, ale dnes jsme hráli proti lepšímu týmu. Je známo, že Češi hrají chytrý a technicky silný hokej. Musíš si neustále dávat pozor, aby tě nepřehráli, protože pak za to poneseš následky. To se zápas totiž hodně rychle může obrátit.

V Tipsport areně byla spousta fanoušků z Berlína a Váš tým má zatím nejlepší divácký průměr v European Trophy. Má u Vás turnaj takovou popularitu?
Nemyslím si, že to nemá nic společného s popularitou turnaje nebo že jsme loni vyhráli European Trophy. Máme teď pár roků moderní O2 World (pozn. hokejová hala v Berlíně) v Berlíně a ta je vždy vyprodaná. Pro mě to není nic nového, že nás tolik fanoušků doprovodilo i sem do Čech nebo do Švédska. Jsou to prostě blázni do hokeje.

Děkuji za rozhovor a šťastnou cestu domů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení