Akademie Bílí Tygři Liberec

Dvě střely, dva góly. Kapitán Nedvěd pálil proti Mountfieldu přesně

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Dvě střely v první třetině a hned stejný počet kotoučů třepotajících se za brankářem Kovářem. Kapitán Petr Nedvěd nastartoval v dohrávce 8. kola tygří cestu za vítězstvím dvěma góly a potvrdil tím pozici nejproduktivnějšího hráče týmu. Severočeši tak porazili Mountfield 4:2.

Petře, dnes to pro tým byl asi hodně povedený začátek zápasu?
Takových dvacet minut jsme dlouho nezažili. Dnes jsme dokázali využít šance, které jsme měli. Při zápase s Mladou Boleslaví nebo Brnem jsme také měli hodně možností, ale góly nám tam nepadaly a naše koncovka byla žalostná. Teď se nám podařilo to zlepšit a vyústilo to ve vedení 3:0. Věděli jsme pak, že Budějovice po nás půjdou a budou hrát agresivněji. Bohužel nám chyběl ve druhé třetině trošku pohyb a soupeř byl lepší. Ve třetí části nám tam spadl gól a už jsme si to dokázali pohlídat.

 
 
Petr Nedvěd po Budějovicích: "Po první třetině jsme přestali bruslit."
 
 
Hned z první šance jsi dal gól a vzápětí prakticky také. Co to s hráčem udělá?
Osobně musím říci, že je to hodně příjemné. U první branky mě tam Kudrna (Jaroslav Kudrna) nádherně našel. Jsem rád, že jsem to zužitkoval, protože takových šancí se za zápas moc nenaskytne.

Došlo z vaší strany po první třetině k podcenění?
Já myslím, že ne. Musíme hrát pořád, protože po první třetině není utkání vyhrané. Je to ale normální. Budějovice mají kvalitní mančaft, takže jsme věděli, že to nezabalí a budou se snažit hrát dál. Trochu zápas zkorigovaly a tlačily se hodně dobře a hrály vabank. My jsme z toho ale měli tři až pět vyložených šancí, které bohužel neskončily gólem a mohlo nám to na konci chybět.

Jak Ti mohou ty dvě branky dále pomoci do sezóny?
Já jsem za branky samozřejmě rád, ale nám jde hlavně o vítězství. Před zápasem jsme se v kabině bavili o tom, jak je to blízko k poslednímu nebo k prvnímu místu. Máme teď o dva zápasy více, takže jsme věděli, že to bude hodně vratké. Vary a Boleslav se už také zvedají. Tímto vítězstvím jsme se dnes zase trochu vyhoupli do čela, takže jsme rádi.

Petře, děkuji za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení