Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři se i v příští sezóně zúčastní European trophy

Date of publication Author Tisková zpráva

Hokejisté Liberce se na začátku příští sezóny znovu představí v mezinárodní klubové soutěži European Trophy. Turnaj, který vznikl ve Skandinávii a původně se v něm utkávaly pouze týmy ze Švédska a Finska, se znovu rozrostl. Soutěže se zúčastní už 32 týmů, tedy o 8 více než v minulé sezóně. Nově budou na European trophy startovat 4 kluby ze Švýcarska, další 2 týmy z Německa a po jednom z Finska a Švédska. Sestava celků z České republiky se nemění.

 
 
Vloni hostili Bílí Tygři Luleu, v novém ročníku jiné dva švédské týmy
 
 
Turnaj bude stejně jako vloni rozehrán ve druhé polovině srpna ve čtyřech základních skupinách. Bílí Tygři jsou nalosovaní do skupiny s označením východ, ve které se utkají se švédskými celky Brynäs IF a Djurgarden, dále se švýcarským Bernem a Fribourgem, finským TPS Turku a také s Pardubicemi. Vzhledem k vyššímu počtu účastníků se boje v základních skupinách nebudou odehrávat jen v přípravném období. Hrací dny jsou naplánovány také na říjen a listopad.

V minulém ročníku European Trophy nasbírali Bílí Tygři v 8 zápasech 7 bodů a v základní skupině skončili na 5. místě.

Ctibor Jech
Vyjádření Generálního manažera Ctibora Jecha: European Trophy je soutěž, která stále více nabývá na významu. Utkávají se tu velmi kvalitní týmy, kde působí zkušení hráči. Účast v takovém turnaji nám v přípravném období zajistí dostatek kvalitních zápasů, které budou, jak věřím, zároveň hodně atraktivní i pro diváky a v případě úspěšného účinkování v European trophy by nebyl zanedbatelný ani finanční přínos pro náš klub. Problém nevidím ani v prodloužení harmonogramu soutěže do ligového období. Utkání European trophy budou odehrána v době reprezentačních přestávek a nehrozí tak termínová kolize.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení