Akademie Bílí Tygři Liberec

Pondělí ve znamení focení a tiskové konference

Date of publication Author Martin Zíta

Dnešní dopoledne neznamenalo pro hráče a vedení týmu jen další trénink. Na řadu totiž přišlo týmové focení, které patří k tradicím při vstupu do nové sezony. Dostalo se ale také na tiskovou konferenci, která se zúčastnili generální manažer Ctibor Jech, hlavní trenér Marian Jelínek a kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd.

Při společném focení měli přítomní možnost poprvé spatřit Bílé Tygry v dresech určených pro extraligový ročník 2012/2013. Osazenstvo extraligového kádru tak nejprve usedlo, či vystoupilo na připravené lavičky a naslouchalo pokynům fotografa.

Po fotografování týmu jako celku následovalo taktéž focení jednotlivců, během kterého už se přítomní novináři pomalu stěhovali do útrob Tipsport areny k tiskové konferenci.

Jako první se dostal na mušku hráčský kádr, ke kterému promluvili pochopitelně Ctibor Jech a Marian Jelínek. „Nyní už za sebou máme prakticky celou přípravu, kterou jsme absolvovali s poměrně mladým kádrem a dojmy jsou vesměs pozitivní. Spoustu hráčů ukázalo, že na extraligu herně mají a v budoucnu mohou získat pozici v A-týmu,“ řekl na toto téma Ctibor Jech.

Své vyjádření samozřejmě poskytl i muž nejpovolanější v tomto ohledu, trenér Jelínek. „Já jsem velmi mile překvapen schopnostmi mladíků, ať už je to Filippi nebo Jánošík, kteří se ukázali ve velmi dobrém světle. Stejně tak mám radost z přístupu těch zkušenějších jako je Víšek, Výtisk nebo Kudrna, kteří jdou mladým příkladem.“

Přípravné zápasy hodnotil trenér Jelínek také kladně. „S výkonem v přípravě jsem spokojen tak na 80% a záměrně říkám výkonem, jelikož o výsledky mi až tolik nešlo, na nich bude záležet až nyní. Měli jsme v přípravě několik výborných třetin, kdy jsme dali třeba pět branek, ale bohužel to byly jen třetiny a ne zápasy. Stejně tak se nám některé nepovedly, zejména ve Finsku.“

Zatímco trenér a generální manažer měli na tiskové konferenci napilno, na Petra Nedvěda bylo směřováno překvapivě o něco méně otázek. Ty se týkaly zejména jeho zdravotním stavu, kvůli kterému vynechal poslední zápasy.

„Jednalo se jen o menší problém se zády, se kterým se potýkám prakticky před každou sezonou, respektive na jejím začátku. Teď už se cítím dobře a k nastoupení do středečního zápasu mi nic nebrání,“ což je informace, která jistě potěší liberecké fanoušky.

Toto samozřejmě není z tiskové konference vše, alespoň v případě Mariana Jelínka a Ctibora Jecha. Na kompletní rozhovory s těmito muži se můžete těšit v nejbližší době.

Foceni

Foceni

Foceni

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení