Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberec má další posilu, do útoku přichází Štěpán Novotný

Date of publication Author Tisková zpráva

Po příchodu brankáře Ondřeje Pavelce se kádr libereckých hokejistů opět rozrůstá. Útočné řady totiž posílí Štěpán Novotný. Hokejista, který právě dnes slaví své dvaadvacáté narozeniny, bude v Liberci působit jeden rok, ale v případě zajímavé nabídky z NHL může odejít. Šikovný útočník nastoupí za Bílé Tygry už v dnešním utkání v Českých Budějovicích.

Ctibor Jech
Vyjádření GM Ctibora Jecha:
„Štěpán Novotný je mladý a velmi perspektivní útočník, který už od dorosteneckých kategorií působil za mořem. Možná i proto se tolik nedostal do povědomí hokejových fanoušků. Štěpán nicméně svou kvalitu potvrdil, ať už na juniorských světových šampionátech, nebo v loňské sezóně, kdy ho angažoval Lev Poprad. Štěpánův hlavní cíl je působit v NHL, ale jsme domluvení, že pokud nesežene „zámořské angažmá“, bude působit u Bílých Tygrů minimálně i v následující sezóně. „

Profil:
Štěpán Novotný pochází z Prahy, kde také hokejově vyrůstal. Jeho kariéra začínala na Spartě, kde zazářil v dorostenecké kategorii a díky povedené sezóně se stal i součástí reprezentačního výběru do 16-ti let. To, že se jedná o kvalitního forvarda, naznačilo i stěhování do Spojených Států, do kterých zamířil už jako patnáctiletý.

V dresu Shattuck St. Mary´s hrající USHS strávil dvě sezóny a především ta druhá byla parádní. Během třiašedesáti utkání nasbíral třiapadesát kanadských bodů a logicky tak nemohla chybět ani pozvánka na mistrovství světa hráčů do 18-ti let. Sezónu 2007/2008 odehrál Novotný v týmu Indiana Ice (USHL) a před dalším rokem už přišlo stěhování do juniorské Western Hockey League, konkrétně do celku Kelowna Rockets. WHL Štěpánovi vyhovovala a to i přesunu do týmu Swift Current Broncos, kde působil až do léta 2011. Ještě před tím se ale stihl dvakrát zúčastnit juniorského mistrovství světa. Zmiňované léto 2011 přineslo stěhování zpět do Evropy, nikoliv však do Čech ale na Slovensko. Novotného totiž do svých řad přilákal Lev Poprad, za který odehrál celkem čtyřiatřicet zápasů, pět jich vedle toho stihl za juniorský tým tatranských Vlků. Nyní si stále ještě velmi mladý hokejista vyzkouší poprvé v kariéře českou nejvyšší soutěž.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení