Akademie Bílí Tygři Liberec

Ctibor Jech: O nástupci trenéra Jelínka rozhodneme během reprezentační přestávky.

Date of publication Author Redakce

Klubové vedení Bílých Tygrů se po páteční vysoké prohře s Plzní rozhodlo pro odvolání hlavního trenéra Mariana Jelínka. V Liberci situace velmi ojedinělá, protože v předchozích 10 extraligových sezónách, se předčasně rozloučili s lavičkou Bílých Tygrů jen trenéři Jandač (2003) a Gregor (2008). V posledním utkání ve Zlíně vedl Bílé Tygry asistent Filip Pešán, ale jak se bude situace vyvíjet dál? Ptali jsme se generálního manažera Bílých Tygrů Ctibora Jecha.

Co bylo posledním impulsem k odvolání trenéra Mariana Jelínka?
Byla to předvedená hra a výsledek v posledním domácím utkání s Plzní. Ale samozřejmě celá sezóna se od začátku nevyvíjela úplně dobře. My jsme celou dobu věřili, že se tým zvedne a dostane se do herní pohody, která by zajišťovala i výsledky. To se ovšem nestalo. Výsledky se nedostavily a naopak postupně začala klesat i úroveň předváděné hry. Poslední domácí utkání proti Plzni nás pak definitivně přesvědčilo, že nemá cenu dál čekat a rozhodli jsme se pro odvolání trenéra. Není to jednoduchá záležitost, není to nic příjemného a mnohokrát v minulosti jsme se k podobnému rozhodnutí neuchylovali. Vždy jsme v tomto byli trochu konzervativní. Věřili jsme v sílu týmu, důvěřovali trenérovi a mnohokrát se nám to vyplatilo. Tentokrát jsme ale dospěli k závěru, že dál čekat nemůžeme.

Marian Jelínek
Věděl Marian Jelínek o tom, že uvažujete o jeho odvolání?
S Marianem jsme konkrétně o jeho pozici nebo o jeho případném odvolání v předchozím období nemluvili. Ovšem po každém zápase, ať už vyhraném nebo prohraném, jsme mluvili o tom, jak vylepšit naší pozici, jak pracovat s týmem i jednotlivými hráči, zkrátka, snažili jsme se jednat konstruktivně. Žádná ultimáta jsme mu nedávali. Do poslední chvíle jsme se snažili situaci vyřešit tak, aby se herní projev týmu změnil a přicházely výsledky.

V nedělním utkání ve Zlíně vedl Bílé Tygry dosavadní Jelínkův asistent Filip Pešán, ale co bude dál? Kdo povede Liberec po reprezentační přestávce?
Pro nás je dobře, že reprezentační přestávka přichází právě teď. Díky tomu máme dostatek času dát věci do pořádku. Filip Pešán byl do pozice hlavního kouče „posunut“ jen pro utkání ve Zlíně. Týmu jsme oznámili, že očekáváme zlepšený výkon, který nás může znovu nastartovat, a jsem rád, že to dopadlo dobře. Spolu s Filipem Pešánem jel do Zlína jako asistent trenér naší farmy v Benátkách Milan Černý, na utkání tým dobře připravili a celá situace se zvládla. Je to dílčí záležitost, která ovšem pomohla určitému uvolnění v týmu. Teď si musíme přesně určit, jak postupovat dál a samozřejmě našim prvním úkolem je vyřešit trenérské pozice u „A“ týmu. Je to otázka několika dní, a protože je před námi reprezentační přestávka, která v našem případě trvá kvůli zápasu European Trophy dokonce 14 dní, určitě nebudeme spěchat. V tomto týdnu už budou probíhat určitá jednání a to jak s našimi trenéry, tak s trenéry, se kterými jsme v kontaktu. Rozhodnutí přijde během reprezentační přestávky.

Filip Pešán
…ale mluvit o konkrétních jménech je zatím předčasné…
Určitě předčasné. V tuto chvíli jsou otevřeny skoro všechny varianty. Může přijít jeden trenér, mohou přijít dva, anebo naopak ponecháme trenérské duo, které vedlo tým ve Zlíně. V tuto chvíli hledáme to nejlepší řešení a o všem bude jasno ještě před koncem reprezentační přestávky.

Děkuji za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení