Akademie Bílí Tygři Liberec

Nezáleží na tom, zda hrajeme hezký hokej, důležité jsou body, říká Petr Nedvěd

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - V dnešním domácím klání proti týmu HC Energie Karlovy Vary dokázali Bílí Tygři vybojovat tři body, když se třikrát gólově prosadili. Dva zásahy si připsal i Radek Duda, jedna z nových posil týmu. S ním se k Tygrům přidal i Tomáš Pospíšil. Jejich přínos hodnotí Petr Nedvěd.

Petře, ze začátku první třetiny jste hráli docela aktivně, ale pak přišel ten gól Varů a ta aktivita trochu padala. V čem byl problém?
Tak samozřejmě, Vary nemají špatné mužstvo a ani ty nejlepší mančafty nemůžou mít tlak po celý zápas. Ono se to v určitých fázích přelévá z jedné strany na druhou. My jsme v koncovce byli neúspěšní a pak soupeř dal první gól a to nám trochu vzalo vítr z plachet, ale bylo to ubojované vítězství. Nám je teď jedno jestli je to hezký nebo ošklivý hokej, my potřebujeme bodovat a to je to, co jsme udělali dneska.

Jak vám v týmu pomáhá Radek Duda? Zapadl k tobě do formace?
Tak tady nejde tolik o mě, ale spíš o to, aby pomohl mančaftu. Hodně jsme od něj očekávali a on to potvrdil na sto procent. Doufejme, že se mu takhle bude dařit dál. Máme problémy s koncovkou a právě Radek to umí, ví kde má stát a umí ten gól dát a to je to, co potřebujeme.

Co si myslíš o jeho poněkud špatné pověsti?
Abych byl upřímný, Radek není moc populární pro soupeře, ale je dobré mít takového hráče v týmu. Dokáže to trošku opepřit, což jsme tady potřebovali, ale chybělo nám to. Myslím ale, že hodně lidí bude překvapeno jaký to je vynikající hokejista. Sice je asi více vylučován než ostatní, ale zase to dokáže vykompenzovat skórováním, jak se dnes ukázalo. Pevně věřím, že mezi nás zapadne.

Jak se vůbec seběhlo, že k vám do týmu takhle přibyly hned dvě posily?
My už jsme to v týmu nějak řešili tu naší situaci. Po posledním domácím zápase se zranili Kudrnka a Ventyl (Jaroslav Kudrna a Lukáš Vantuch, pozn red.) a když se to vezme s klukama z Kanady plus ještě Tomáš Urban, tak to je pět útočníků ze hry. Museli jsme na to zareagovat, a tak jsou kluci velkým přínosem pro mančaft.

Petře, díky za rozhovor!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení