Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Syrovátko na tiskové konferenci: Petr Nedvěd bude pokračovat!

Date of publication Author Redakce

L i b e r e c - Dnes dopoledne v deset hodin uspořádalo vedení klubu v prostorách kabiny A týmu mimořádnou tiskovou konferenci, kde odtajnilo další novinky pro nadcházející sezonu. Došlo i na představení posil.

Tiskové konference se zúčastnili prezident klubu Petr Syrovátko, generální manažer Ctibor Jech, hlavní trenér Pavel Hynek a noví hráči týmu Martin Bartek, Marcel Melicherčík, Jakub Valský, Tomáš Voráček a také čerstvá posila Petr Vampola, který se do Liberce vrací po šesti letech.

Úvodní slovo si vzal prezident klubu Petr Syrovátko, který začal důležitou informací ohledně pokračování Petra Nedvěda. "Petr Nedvěd bude i nadále pokračovat v klubu Bílých Tygrů. Stále chce hrát a je hladový po úspěchu," oznámil prezident klubu. "Nechce ukončit kariéru po minulé sezoně, kdy se stal terčem negativní pozornosti. Po baráži zvažoval všechny výhody a nevýhody a poté se rozhodl pokračovat",dodává.

Dále Syrovátko představil nový koncept týmu, kterým se Tygří smečka bude prezentovat. Tým se bude soustředit na posilování hotovými hráči místo farmy Benátek nad Jizerou. „Po třech letech neposilování budujeme nový koncept. Ten starý, kdy jsme chtěli stavět tým skrz farmu v Benátkách, se neosvědčil. Věříme, že jsme schopni se vrátit mezi extraligovou elitu a chceme jít dále než jen do semifinále. Koncept nového týmu zahrnuje i zvýraznění mladších hráčů jako jsou Tomáš Filippi a Michal Bulíř. Neříkáme, ale že jsme se spoluprácí s Benátkami nespokojeni," vysvětluje klubový prezident.

Posledním bodem konference bylo oznámení návratu Petra Vampoly, který podepsal smlouvu na tři roky. "Jsem rád, že jsme se dohodli, protože jsem z Liberce cítil zájem," říká mistr světa z roku 2010 a dvojnásobný extraligový šampion. "Po jednáních s panem Hynkem a panem Jechem jsme se shodli na podmínkách a jsem rád, že jsem se mohl vrátit. Myslím si, že tento tým má na to zaznamenat úspěch a chce si za ním jít. Na Liberec jsem vždy vzpomínal rád a hned po odchodu jsem si říkal, že bych se sem jednou mohl vrátit. Nyní nastala situace, že o mě tým měl zájem na nějakou roli, a tak jsem se rozhodl přijít," zakončuje zkušený kanonýr.

Generální manažer Ctibor Jech navíc po tiskové konferenci prohlásil, že částí změny týmového konceptu je i mírná změna role Petra Nedvěda. Na něm by totiž díky příchodu Petra Vampoly s Martinem Bartkem už nemusela stát většina produktivity mužstva.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení