Akademie Bílí Tygři Liberec

Ctibor Jech: Chceme vytvořit soudržné mužstvo, které nebude stát na jednom hráči

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - Páteční tiskové konference k prodloužení smlouvy Petra Nedvěda a návratu Petra Vampoly se zúčastnil také generální manažer Bílých Tygrů, Ctibor Jech. Ten po ukončení akce mluvil s novináři nejen o příchodu zkušeného útočníka.

Pane generální manažere, jakou roli v týmu bude mít navrátilec Petr Vampola?
Bude ji mít podobnou jako třeba Martin Bartek. Oba to jsou zkušení hráči, kteří jak v extralize, tak v zahraničních ligách měli několik parádních sezon. Jsou to tedy hotoví hráči a věřím že svou kvalitou doplní tým. Také doufáme, že budou působit i na své spoluhráče v tom smyslu, že se kolem nich vytvoří soudržné mužstvo, které nebude stát jen na jednom hráči, ale na třech nebo čtyřech, kteří budou určovat směr celého celku. Věříme, že pak se nebude vše točit kolem Petra Nedvěda. I od Petra Vampoly tedy čekáme, že nebude mít tu roli, kterou měl před sedmi lety, ale že bude jedním z těch, jenž budou tým směřovat za vítězstvím.

Loni po příchodu Radka Dudy však Petr Nedvěd už nebyl na góly sám. Překvapilo vás, že odešel?
Je to vždycky otázka, jak probíhá jednání a jaké záměry má hráč, jestli chce měnit týmy, vrátit se někam nebo se zabydlet. Radek zrovna patří ke starším hráčům, a tak si chtěl budovat zázemí na konec kariéry. K projednávání tedy nedošlo a jak Radek, tak my jsme vše zařizovali sami. Po zvážení s trenérem, jak se bude tým skládat, jsme se rozhodli takhle.

K týmu se už po sezoně připojila nejedna velká posila, znamená to konec příchodů nových hráčů před nadcházejícím ročníkem?
Co se týče útočníků, Petr Vampola je naší poslední akvizicí, avšak rádi bychom přidali ještě jednoho nebo dva obránce. Hráče vyhlídnuté máme a projednáváme to s nimi, ale zatím nedošlo k podpisu smlouvy. Jednání mohou pokračovat až do doby, kdy nastoupíme na led nebo dokonce až do srpna. Do zahájení nové sezony ale chceme ještě minimálně jednoho obránce do mužstva přidat.

Nedávno se hodně psalo o přestupu Tomáše Hertla ze Slavie do NHL, který by bez momentálně platné smlouvy mezi IIHF a zámořskou soutěží nebyl možný. Obáváte se, že něco podobného potká i některé z libereckých talentů?
NHL je motivem pro všechny kluky, kteří hrají hokej. Nyní ale mnozí z nich dostávají příležitost prosadit se do A-týmů, což je pro ně signál, že je možno se přiblížit k tomu svému cíli i touto cestou. U nás je čtyři, pět hráčů, kteří budou o místo v mužstvu bojovat a my bychom byli rádi, kdyby se z nich stali plnohodnotní členové kádru. Neradi bychom je jen z povinnosti vozili po ostatních stadionech. Někteří z nich mají k úspěchu nakročeno, ale právě teď se poprvé seznamují s tréninkem na extraligové úrovni, což ne všichni zvládají. Když si touto cestou úspěšně projdou, tak je to ale posílí a věřím, že budou pak pravidelně hrát. Extraliga je jen dalším krokem na jejich cestě do NHL a pokud se jim podaří se tam dostat, budeme jen rádi za naši další stopu v této lize. Díky tomu, že byla nedávno podepsána nová smlouva mezi IIHF a NHL navíc odchody mladíků za oceán nejsou pro jejich domovské kluby tak finančně drastické. Sice nejsou ekonomicky výhodné, ale dříve se nám po jejich výchově nevrátila ani koruna. Nyní jsme rádi, že mladí hráči na sobě pracují, a budeme jim dávat prostor. Úspěch nad extraligovou úrovní jim budeme také přát.

Díky za rozhovor, ať se daří!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení