Akademie Bílí Tygři Liberec

Pavel Hynek: Věřím, že posily zvednou sílu týmu

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Během letní pauzy kádr Bílých Tygrů značně posílil. Na páteční tiskové konferenci nejen že byl představen nový hráč Petr Vampola, ale také oznámeno setrvání kapitána týmu Petra Nedvěda. O změnách v týmu hovořil Pavel Hynek.

Pane trenére, v pátek byl angažován Petr Vampola. Už jste s ním někdy pracoval?
S Petrem Vampolou už jsem měl příležitost dělat, potkal jsem se s ním v Plzni, kde sezónu nedodělal a odcházel do Ufy. Byli jsme dlouhodobě v kontaktu, uvažovali jsme o něm již v průběhu loňské sezóny. Lákali jsme ho sem, aby nám pomohl se záchranou, což bohužel nedopadlo. Avšak v kontaktu jsme stále zůstali a aktuální situace dopadla tak, že jsme se domluvili na víceleté smlouvě. Jsem rád, že to takhle dopadlo, Petr se od té doby, co jsme spolu dělali v Plzni, v kariéře hodně posunul. Odehrál i něco za národní mužstvo. V Liberci před lety také působil, to prostředí tady zná. Věřím, že nám pomůže zvednout sílu mužstva.

Vedení klubu s novými posilami

Kdy se začalo vyjednávat o nových posilách a bylo těžké je sem dostat?
Bavili jsme se o tom v závěru loňské sezóny, když jsme se zachraňovali. Řešili jsme potencionální posily. Jednání nebyla jednoduchá, hráči i jejich agenti vyčkávali, až se stoprocentně zachráníme. Vedení pak společnými silami vytvořilo velkou aktivitu, podepsali jsme v rychlém sledu asi čtyři hráče. Řešili jsme i post druhého gólmana, teď už máme mužstvo postavené. Stejně jako u Petra věřím, že posily zvednou sílu celého týmu.

Kádr ale ještě určitě není kompletní…
Je tam už jenom jeden otazník, který bychom chtěli vyřešit, a to je obránce. Koukáme po pravácích, protože všichni, co jsou v týmu, jsou leváci. Máme rozdělaných pár variant, ale uvidíme, jak se to vyvine. Je to stále věc, na které pracujeme, a bude to zřejmě poslední změna, která by tu nastala.

Pro trenéra to musí být radost, když Vám sem vedení doplňuje kvalitní hráče…
Samozřejmě jsem rád. Dnes už to není z pohledu toho, že trenér chce nějakého hráče. Musí to do sebe zapadat i z ekonomického pohledu. Chtěl bych ale podotknout, že to jsou posily, které jsme sami chtěli a sami na nich pracovali. Není to třeba tak, že sháníte pravé křídlo, máte žebříček pěti, a vyjde vám ten šestý. Ti kluci, kteří tu jsou, byli v tom našem žebříčku vysoko. S Martinem Bartekem jsem byl v kontaktu po vyhazovu z Pardubic, o Jakubovi Valském jsme se bavili v loňské sezóně. Tomáš Voráček, to byla rychlá akce, kdy se nám ho podařilo přesvědčit. Chtěli jsme ho, protože to je mladý perspektivní kluk, nakoukl i do nároďáku. Takže jak říkám, jsou to jména, která jsme chtěli. Kolikrát to sice je tak, že na vás hráči zbydou, ale to není náš případ.

Čekal jste, že bude pokračovat Petr Nedvěd?
Po minulé sezóně, ještě než odletěl do Ameriky, jsme se bavili. Cítil jsem, že končit nechce. Ale jeho rozhodnutí také mohlo ovlivnit další budoucnost týmu, příchody, odchody. Myslím si, že nové posily na jeho rozhodnutí vliv měly. Po loňském ročníku sice moc slávy nezažil, ale vždycky to říkám statistikou. Ve špičkové sezóně dal šedesát bodů v základní části, zatímco v té horší „pouze“ padesát tři bodů. Jiní hráči mají tolik bodů třeba na celou kariéru.

Bude mít Petr opět klíčovou roli v týmu?
Neřešil bych role v týmu, a kdo s kým bude hrát. Jde o to, jak si kdo s kým sedne či nesedne. Budeme mít několik přípravných zápasů včetně European Trophy, takže tak budeme mít čas zkusit několik různých variant. Ideální sestava neexistuje, stále je někdo zraněný či nemocný, musíte míchat sestavou. O roli Petra bych tedy nespekuloval, protože se to odvíjí od výkonnosti. Vždycky chcete vyhrát, takže záleží na hráčích, kterým se v konkrétním zápase daří.

Trenér Pavel Hynek

Kdy se přidá k Bílým Tygrům?
Zapojí se od ledu.

A to je?
Začínáme někdy až 24. července. Měli jsme dlouhou sezónu, kluci měli tři týdny volno. Teď byla letní příprava, která bude končit první týden v červenci. Tým dostane další volno a pak se začne na tom ledě.

Máte dobré mužstvo, zřejmě se tedy očekává hlavně od trenérů, že se týmu bude dařit…
Vyvinulo se velké úsilí na to, aby se tým přebudoval. Na trenérech bude najít tu správnou chemii, aby do sebe vše zapadalo. Jak už jsem říkal, od toho jsou přípravné zápasy. V extralize pak přijdou momenty, kdy se to láme. Jednou hrajete nahoře, jednou dole. Každý tým zažívá takové sinusoidy, a právě pak se ukáže, jak je mužstvo silné. Nemyslím pouze složením, ale i moralitou. Samotná jména nic neznamenají, navíc po tom loňsku nad sebou všichni budou mít varovný prst. Nechci, aby to znělo jako fráze, ale opravdu chceme vydat všechno, abychom se nepohybovali ve spodních patrech tabulky. Obraz týmu bude jiný, a já to cítím i během léta, to odhodlání napravit minulý rok. I nové posily vědí, co se od nich očekává.

Pane trenére, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení