Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Nová sezóna musí být lepší než ta minulá!

Date of publication Author Redakce

Petr Nedvěd se dnes poprvé zapojil do tréninku A týmu Bílých Tygrů a zahájil tak už svou 24 sezónu v seniorském hokeji. Jako už tradičně se jednačtyřicetiletý útočník v létě připravoval individuálně a užil si také zaslouženého odpočinku. Dnes už se ale hlásil trenéru Pavlu Hynkovi „do služby“. Natěšený a dobře naladěn.

Petře, jaké bylo léto?
Musím říci, že vlastně docela spokojené. První měsíc jsem hodně odpočíval po té loňské velmi nevydařené sezóně, která naštěstí měla dobrý konec. V té době jsem také hodně přemýšlel, jestli vůbec budu pokračovat dál. V červnu jsem se pak domluvil s prezidentem klubu Petrem Syrovátkem, že ještě jednu sezónu pokračovat budu a začal jsem se připravovat. Od té chvíle byl můj letní program stejný jako v předchozích letech. Snažil jsem se co nejlépe připravit na novou sezónu.

Nicméně, bylo složitější najít chuť do hokeje po loňské nepovedené sezóně.
Obrovskou vzpruhou bylo to, že se nám podařilo zvládnout ten poslední zápas. Samozřejmě na takovou sezónu se dost dobře nedá zapomenout, ale na druhou stranu nemá smysl se v tom nějak dlouze hrabat. Jde jen o to se z toho poučit a i z takové zkušenosti si vzít něco pozitivního. Je jasné, že ten loňský rok nechceme znovu opakovat. Musíme to mít na paměti hned od začátku sezóny, protože mezi úspěchem a neúspěchem, play-off nebo barážovými nervy, je vlastně velmi tenká linka. Kdybychom v loňské sezóně zvládli tři, čtyři zápasy bodově lépe, mohli jsme hrát předkolo play-off a všechno by bylo jiné.
V mém rozhodování mi hodně pomohl i fakt, že kádr se obměnil a zkvalitnil. Díky Petru Syrovátkovi přišly do týmu kvalitní posily a navíc mnoho dobrých a zkušených kluků tu zůstalo. I to může být pro novou sezónu velmi důležité.

Jaké by pro tebe bylo ideální složení útoku, ve kterém bys nastupoval?
Tohle nechávám zcela na trenérech. Většinou ukáže až čas, jaké sestava je ideální. Často se stává, že něco, co vypadá dobře na papíře, pak v praxi vůbec nefunguje a opačně. Vůbec se tím tedy zatím nestresuju a přiznám se, že jsem o tom ani nepřemýšlel. Samozřejmě, že tu máme kvalitní hráče a jsem přesvědčen, že s někým si „sednu“. Je jedno, jestli to bude Franta nebo Karel. Důležité je, abychom vyhrávali a ta nová sezóna byla daleko lepší, než ta minulá.

Bílí Tygři v úterý vstoupili do dalšího ročníku European Trophy zápasem ve Fribourgu, ve kterém utkání bys mohl poprvé hrát i ty?
Na programu jsou teď utkání příští úterý doma s Bernem a pak v pátek a v sobotu dvojzápas ve Švédsku. Do některého z těchto zápasů určitě nastoupím. Dnes je to pro mě ale oficiálně první trénink s týmem a na zápas je potřeba se přecejen připravit. S letní přípravou, kterou jsem letos podstoupil, jsem spokojen. Co bylo v plánu, to jsme zvládli. Samozřejmě ale letní příprava je opravdu jen přípravou. Bruslení, hokej a zápasová zátěž to už je ale zase o něčem jiném, to mi ještě nějaký den zabere. Do začátku extraligy je ale ještě dostatek času a do té doby budu stoprocentně připraven. Co se týká European Trophy, jde o to načasovat, do kterého zápasu by bylo dobré naskočit.

Petře, jestli dobře počítám, čeká tě už neuvěřitelná dvacátá čtvrtá sezóna v seniorském hokeji. Těch předchozích dvacet tři jsi odehrál v jedněch holeních chráničích. Máš je připravené i pro letošek?
(smích) No, tam se nic nemění. To by mi je musel leda někdo ukrást! Zatím držej! Stejně jako u nějakého autoveterána - stačí, když otevřeš dveře a rozsype se celý auto, tak mám strach, že podobný osud může potkat i moje chrániče, ale doufám, že vydržej ještě tuhle sezónu.

Petře, přeji tedy tobě i tvým chráničům hodně štěstí a pevné zdraví…

Na prvním tréninku hrál Petr Nedvěd v útoku s Vampolou a Bartekem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení