Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři budou ve Znojmě hájit první příčku

Date of publication Author Jiří Beníšek, Radek Vokál

Páté kolo extraligy dle rozpisu, ale fakticky třetí, je připraveno na úterý 21. září. Ve šlágru kola nastoupí Znojemští Orli proti Bílým Tygrům. Po dvou odehraných kolech mají oba týmy na svém kontě plný počet bodů, Liberečtí vedou extraligovou tabulku zásluhou lepšího skóre. Ve Znojmě nakonec nedojde k očekávanému souboji dvou brankářských hvězd, neboť Tomáš Vokoun dostane volno. Českou jedničku nahradí Petr Přikryl, brankář, který stejně jako liberecký Milan Hnilička pronikl do velkého hokeje v Kladně a který později i jednu sezónu kryl Hniličkovi záda ve Spartě. Určitě ale nebude chybět slovenský ostrostřelec Marek Uram.

Poslední vzájemné utkání sehráli soupeři 17. srpna v přípravě. Zatímco na straně Orlů hrály i zámořské hvězdy - Tomáš Vokoun, Patrik Eliáš a Karel Rachůnek, Bílí Tygři na ně vyrukovali jen s Milanem Hniličkou v brance. To se ale ukázalo rozhodující. Hnilička byl stoprocentní, což se nedalo říci o současné reprezentační jedničce Tomáši Vokounovi. Postupně čtyřikrát inkasoval, a to z holí Vaice, Jareše, Hanzlíka a Procházky. Domácí tým vývoj zápasu psychicky neunesl. Po čtvrté brance ve 44. minutě se nechali domácí hráči vyprovokovat. Hromadná potyčka, která začala poštuchováním Bičánka a Rataje, přerostla rozhodčím přes hlavu, když na led naskákala většina hráčů z obou střídaček. V čase 45:13 tak znojemský rozhodčí Palášek zápas raději ukončil. V tomto zápase se Bílým Tygrům mimořádně dařily přesilovky, zaznamenali v nich všechny branky. S podobnou nedisciplinovaností ze strany Znojma ale v úterý nejspíš nelze počítat. Patrik Eliáš, druhá velká hvězda Orlů, zatím do extraligového kolotoče nenaskočil.

S čím naopak počítat lze, to jsou kvalitní výkony největšího libereckého esa Milana Hniličky, dále s kolektivním a bojovným výkonem celé "tygří smečky" a doufejme že i se stále solidní střeleckou potencí Bílých Tygrů. Skvěle také hraje lajna z NHL Vrbata, Kotalík, Nedorost, která se zatím postarala o čtyři branky z deseti, a tak k úplné spokojenosti trenéra zřejmě chybí absence kapitána Václava Nováka, který má angínu.

Orli jsou spolu s Bílými Tygry, Vsetínem a Vítkovicemi zatím v extralize stoprocentní. Zvládli jak páteční přestřelku v Třinci, kde se hráči Znojma celý zápas přetahovali se čtyřgólovým střelcem Peterkem o skóre. V neděli pak Orli na sobě nijak nedali znát, že o víkendu probíhalo ve Znojmě populární vinobraní a poradili si s týmem z města Becherovky v poměru 4:2. Jako tradičně se již ve Znojmě spoléhají na úderné duo Uram - Pucher, jehož spolupráce pokračuje i nadále v zaběhlých kolejích - Uramova statistika 3+1 a Pucherova 0+3 již po dvou kolech jasně říkají, na co by si měli Bílí Tygři dát v úterý v Hostan Aréně pozor.

Sestavy v minulém zápase

Bílí Tygři: Hnilicka - Šmíd, Jiruš, Krstev, Duben, Moravec, Hanzlík, Holub, Jareš - Cermák, Rataj, Tomajko - Klimenta, Plodek, Procházka - Vaic, Podkonický, Rozsíval - Vrbata, Kotalík, Nedorost.

Znojemští Orli: Vokoun - Bičánek, K. Rachůnek, Kvetan, Toman, Benák, Křetínský, Mojžíš - Pucher, Vorel, Uram - Plášek, Ludvík, Erat - I. Rachůnek, Haman, Ondřej - Pardavý, Barus

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení