Akademie Bílí Tygři Liberec

Krenželok věří v úspěšnou sezónu, pro Jelínka je Liberec výzvou

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Prvními libereckými posilami jsou útočníci Lukáš Krenželok a Petr Jelínek. Oba přišli z pražské Slavie, nyní však sešívaný dres vymění za ten s Tygrem. „Budeme dělat maximum pro Liberec,“ říkají oba noví forvardi v prvním rozhovoru v novém angažmá.

Ačkoliv to může vypadat, že vzhledem k předchozímu angažmá obou posil proběhl jejich přesun na sever Čech společně, není tomu tak. „Já jsem o tom, že sem Petr jde, nevěděl. To jsem zjistil až později,“ říká Krenželok. Jeho kamarád Jelínek mu přitakává: „Samozřejmě jsme si zavolali, ale před tím jsme o tom nemluvili. Každý si řeší svojí budoucnost, Lukáše jsem kontaktoval až po tom, co jsem zjistil, že sem jde.“

Oba již bývalí slávisté se do Liberce dostali poté, co se s pražským klubem nedomluvili na nových smlouvách. „Jednal jsem se Slavií, ale nedohodli jsme se. Poté přišla nabídka z Liberce a tu jsem přijal,“ vysvětluje Krenželok. „Také jsem jednal se Slavií, ale nedopadlo to a začal jsem se poohlížet jinde. Ozval se Liberec a já to vzal. Kluci, kteří tady hráli, mluvili v pozitivech, takže jsem neměl důvod váhat,“ naznačil Jelínek, že Liberec pro něj byla jasná volba.

Důraz, nejen v prostoru brankoviště, patří mezi silné stránky obou nových posil.

Slavii se po odchodu trenéra Růžičky rozpadá kádr, mnoho opor sešívaného klubu odešlo po sezoně za hokejem do jiných měst, nové tygří akvizice tedy nebyly výjimkou. O situaci v Praze však mluvit nechtějí. „Ke Slavii se nechci vyjadřovat, je to už za námi a nebudu ji řešit. Teď jsem v Liberci,“ odmítá Lukáš Krenželok problémy dále rozvádět. Stejné odpovědi se dostává i od Petra Jelínka: „Ve Slavii jsem hrál už odmala a nebudu se k tomu vyjadřovat. Je to klub, co mě vychoval. Teď ale budu odvádět maximum pro Liberec.“

Oba staronoví kolegové doufají v úspěšnou sezónu a chtějí v ní hrát svou roli. „Liberec byl tým, co hrál vždycky nahoře. Až poslední dvě sezóny se moc nepovedly, i když předkolo není tak špatné. Je to šikovný tým, hráči jsou dobří, teď pouze odešel Petr Nedvěd. Já doufám, že do toho přineseme něco nového a že to bude fungovat,“ věří Jelínek.

O tom, že by se Bílým Tygrům měl další ročník vydařit, nepochybuje ani Krenželok: „Člověk přece nechce hrát dole. Když jsou dvě špatné sezóny, tak třetí bývá lepší. Samozřejmě pro to budeme dělat maximum.“ S tímto "pravidlem" se setkal už při svých předchozích působeních. „Kdysi ve Vítkovicích jsme třeba dva roky hráli play-out a další sezónu pak finále,“ vzpomíná zkušený útočník. Oproti tomu pro Petra Jelínka je to první angažmá mimo Slavii. „Nervózní nejsem, ale je to pro mě výzva. Něco končí, něco nového začíná,“ komentuje s úsměvem tuto skutečnost.

Nové posily se připojily k týmu hned prvního května a nyní si procházejí tradiční suchou přípravou. V Praze však byli oba útočníci zvyklí na jiný režim, a proto pro ně zápřah pod vedením trenéra Hynka není nic příjemného. „Na kola se netěším, v Praze se totiž cyklistika vůbec nedělala, ani se neběhalo. Letní příprava tady bude peklo,“ není potěšen Krenželok. Co se tedy v hlavním městě během letních měsíců dělá, když se nejezdí na kole ani neběhá? „Tréninky byly kratší, cyklistika vůbec, tam ani není kde, běhaly se jenom krátké okruhy v písku,“ objasňuje. Problém by však neměl být s přijetím dvojice v kabině. „Pár kluků znám, navíc hokej už hrajeme nějaký ten pátek, takže od vidění znáte skoro všechny,“ říká Jelínek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení