Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílým Tygrům se nedařilo v oslabení ani v útoku

Date of publication Author Jan Mráček

Na svoji premiéru v Sazka Areně hokejisté Bílých Tygrů nebudou vzpomínat rádi, domácí Slavia jim totiž udělila lekci z produktivity. Hráči v červených dresech dokázali využít hned čtyři přesilovky, naopak dosud nejproduktivnější tým extraligy se radoval jen jednou. "Největší problémy nám dělal přechod středního pásma, musíme se na to nyní zaměřit," vysvětlil Aleš Kotalík.

V první třetině, kdy se hra dala považovat za vyrovnanou, se hosté ujali vedení při signalizovaném vyloučení libereckého obránce Hanzlíka. Hned za pár minut se domácí mohli radovat ze druhého vstřeleného gólu, kdy se opět v přesilovce prosadil Novák. U tohoto gólu platilo známé "nedáš - dostaneš", protože pár chvil před druhým gólem v tygří kleci se na Petra Fraňka řítil osamocený Vrbata."Kdyby to Radim dal, mohl zápas vypadat úplně jinak," připustil kolega z útoku Aleš Kotalík. "Já sám jsem potom měl šanci v přesilovce, byl jsem sám před bránou a stačilo jen Fraňka přehodit, bohužel to nevyšlo."

Ve druhé třetině se podruhé za zcela zbytečný faul nechal vyloučit liberecký bek Jareš a Tygři opět pykali za nedisciplinovanost třetím obdrženým gólem. Od této chvíle jsme absolutně propadli ve hře a na ledě bylo jen jedno mužstvo. "Hra v oslabení nám vůbec nešla," potvrdil Lubomír Vaic. Hosté se pokusili ještě o několik náznaků útočných akcí, které však většinou skončily na kvalitní slávistické obraně, případně na vynikajícím Fraňkovi. "Nedařil se nám přechod přes střední pásmo, ani kvalitní založení útoku," popsal Vaic libereckou slabinu.

Ve třetí třetině, která se dohrávala už jen z povinnosti, byli Bílí Tygři z Liberce mimo roli. Dělali jednu chybu za druhou a vicemistra z loňské sezóny nedokázali ničím překvapit. Výsledek 5:1 je vzhledem k obrazu hry ještě milosrdný.

Častý obrázek v Sazka Areně - radost Slavie a liberecký zmar. Foto: Martin Prokop. V posledních čtyřech zápasech dostali liberečtí celkem 16 gólů. "Vzhledem k tomu, že máme v brance Milana Hniličku, je to hodně, ale není to jen jeho chybou, dnes ho v tom kluci nechali samotného," vysvětlil příčinu pětigólového přídělu asistent trenéra Karel Dvořák. "Bojovnost jsme nechali v Liberci, asi nás utkání s Kladnem, kde jsme prokázali velkou bojovnost, stálo mnoho sil."

V utkání opět nenastoupil obránce Ladislav Šmíd a v neděli se k němu přidal i Angel Krstev. "Mysleli jsme si, že obranné dvojice, které hrály v utkání s Kladnem, sehrají i toto utkání. Ladislav Šmíd se stále zotavuje z virózy, kterou prodělal a Angel se zkrátka nevešel do sestavy," vysvětlil Dvořák.

"Musíme se teď zaměřit na obrannou hru a přechod středního pásma. To nám dnes dělalo největší problémy," řekl Aleš Kotalík. "Dostáváme hodně branek. Musíme zlepšit důraz ve vlastní třetině a eliminovat protihráče před bránou, odkud dostáváme nejvíce gólů. Chyby, které děláme, musíme odstranit a pak se nám bude dařit i proti takovýmto soupeřům," dodal nejproduktivnější liberecký útočník.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení