Akademie Bílí Tygři Liberec

Změnili jsme systém, kvituje Jelínek. Probuzený střelec ale neudržel emoce

Date of publication Author

L i b e r e c – Takhle by to šlo! Bílí Tygři jsou zatím po únorové reprezentační přestávce bezchybní: ve středu přehráli Olomouc, dva dny nato Vítkovice. A Petr Jelínek, probuzený střelec, velí: "V téhle fázi sezony je každé vítězství nesmírně důležité."

Umí zabrat v pravý čas. Liberec se nadechuje k mocnému finiši paradoxně krátce poté, co si tým prošel nejtěžším obdobím v ročníku – kupil porážky, musel se smířit s nečekaným koncem trenéra Rostislava Čady a oželet služby útočníka Martina Barteka, jenž odešel do Karlových Varů.

Před pátečním duelem s Vítkovicemi navíc nevpustilo zranění v dolní části těla na ledové kolbiště kapitána Jana Výtiska, přesto sebevědomé mužstvo zlomilo ostravského soka 4:2. "Změnili jsme systém, hrajeme jinak než předtím," kvituje útočník Petr Jelínek. "Jsme víc pohromadě, celá pětka vždy útočí i brání."

Porada na střídačce. Mužstvo pod vedením Filipa Pešána touží po předkole.

Po příchodu staronového kouče Filipa Pešána odehrál tým tři kvalitní duely: na půdě favorita z Třince po výborném výkonu těsně padl, chuť si spravil dvěma po sobě jdoucími výhrami. "V Třinci to nebyla moje práce, tam se mužstvo semklo. Doma jsme se teď snažili být aktivní, víc se tlačit do branky. Musím říct, že hráčův přístup je zatím nad moje očekávání," vysvětloval Pešán.

Jeho svěřenci jsou produktivnější, alespoň částečně vylepšili strašidelnou bilanci v přesilových hrách. A navíc se probrali dosud nepříliš výrazní útočníci. "Za sebe musím říct, že pod Filipem (Pešánem) dostávám víc prostoru, za což mu děkuji," poznamenal Jelínek, autor tří branek v posledních dvou zápasech.

Třicetiletý forvard, jenž v útrobách Home Credit Areny hovořil pár minut po zápase klidným a pohodovým tónem, ovšem ukázal i svoji temnější stránku. V 49. minutě utkání nejprve vyfasoval menší trest za faul loktem, načež nasupeně vystartoval za sudím, který nepříčetnému hráči udělil dva osobní desetiminutové tresty. "Jen jsem tam dohrál vítkovického beka. Podle mě to faul nebyl, ale od toho je tam rozhodčí. Já to nechci komentovat," krčil rameny Jelínek.

Páteční souboj byl vůbec na tresty nadměrně bohatý. Posuďte sami: pomineme-li vyšší trest Jelínka, obdržel "desítku" i vítkovický Szturc, na menší tresty to bylo 10:12. "K rozhodčím se nechci vyjadřovat. Co se týče přesilovek, tak my jsme dvě využili. Ale soupeř taky. Dal dva góly jako přes kopírák."

Severočeši jsou momentálně v tabulce jedenáctí, tedy příčku od postupu do předkola. Na desáté Vítkovice a devátou Plzeň ztrácí šest kol před koncem pět bodů. "Ani nevím, jak kdo hrál. My se teď ale nesmíme koukat doleva ani doprava. Zkrátka budeme vyhrávat a doufat, že tam po posledním kole budeme," pousmál se Jelínek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení