Akademie Bílí Tygři Liberec

Na zápasech Bílých Tygrů přibývá německých fanoušků. Klub proto na nedělní utkání připravil speciální doprovodný program

Date of publication Author Redakce

Liberec - Kdy jindy uspořádat něco výjimečného pro hokejové fanoušky z Německa, než když se potkávají dva týmy z měst, které leží jen nedaleko německých hranic. Zatímco úřadující mistři z Litvínova rekrutují své fanoušky zpoza Krušných hor, Bílé Tygry si oblíbili zase fandové z druhé strany Lužických hor. A stále jich přibývá. Není proto divu, že se Bílí Tygři rozhodli ve spolupráci s městem Žitava a hokejovým klubem z Jonsdorfu připravit speciální česko-německý doprovodný program.

Logo Žitavy

„Zjišťujeme, že na německé straně hranice máme překvapivě silné fanouškovské zázemí. Evidujeme německé permanentkáře už v řádu stovek a další pravidelní návštěvníci si kupují jednorázové vstupenky,“ říká marketingová manažerka Bílých Tygrů Barbora Saitlová a pokračuje: „ Proto jsme se v letošní sezóně rozhodli zaměřit naše PR a marketingové aktivity také do Německa. Jsme v úzkém kontaktu s městem Žitava, hokejovým klubem v Jonsdorfu a také s novinami Sächsische Zeitung. Nedělní utkání je jednou z prvních vlaštovek vznikající spolupráce.“

Utkání Bílých Tygrů s Litvínovem začíná v 16:00, ale první autobus z Německa do Liberce dorazí už v 10 hodin dopoledne. Přiveze malé hokejisty z Jonsdorfu, kteří se ve Svijanské aréně utkají se stejně mladými Bílými Tygry v minihokeji. Ještě před tím, než hráči obou týmů vyjedou na ledovou plochu, navštíví je trenér A týmu Bílých Tygrů Filip Pešán, aby malým hokejistům dodal motivaci, a jistě udělí i cenné hokejové rady.

Po skončení zápasu čeká na hosty z Německa další zajímavý program. Po poledni, v pauze mezi dopoledním rozbruslením a srazem před odpoledním utkáním, budou moci malí hokejisté z Jonsdorfu navštívit šatnu A týmu Bílých Tygrů. Prohlídka bude komentovaná a ujme se jí jeden z hráčů libereckého celku. Pak bude následovat hokejový předkrm v podobě utkání extraligy mladšího dorostu mezi Bílými Tygry a Kometou Brno.

Logo Jonsdorfských Panterů

V 15:00 už jonsdorfští hokejisté zamíří do Home Credit Areny na utkání aktuálně vedoucího celku extraligové tabulky s úřadujícím českým mistrem. Spolu s nimi do areny dorazí dalších 300 fanoušků s Žitavy a okolí. Chybět nebude ani starosta města Žitava Thomas Zenker a další městští zastupitelé. Spolu s pravidelnými návštěvníky zápasů Bílých Tygrů by se tak počet německých fanoušků v Home Credit Areně mohl vyšplhat vysoko nad číslo 500.

Není proto divu, že duel s Litvínovem bude moderován dvojjazyčně a v němčině klub vyrobí také některé tiskové materiály. V podobném duchu se pak ponesou i obě přestávkové soutěže na ledové ploše. „Chtěli bychom také upozornit na výrazné akce v tygřím fanshopu během utkání. Výhodné „vánoční ceny“ se budou týkat mnohých suvenýrů, včetně například fan dresu Bílých Tygrů pro aktuální sezónu,“ uzavírá Barbora Saitlová.

Naši tuzemští fanoušci se nemusí bát, že by přišli jakkoliv zkrátka. Mohou se těšit na tradiční vylepšený předvánoční program, se soutěžemi či podpisovkou ve fanshopu a samozřejmě především velké dávky adrenalinu a špičkového hokeje.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení