Akademie Bílí Tygři Liberec

Do play-off se musíme zlepšit, nabádá Birner. A překonání rekordu? To by byla pěkná tečka

Date of publication Author

L i b e r e c – Byl to v úterý veselý večer. Vítězství nad Pardubicemi trefené v posledních minutách, vyrovnání dvou rekordů a celkově už jednadvacátá domácí výhra v sezoně. Bílí Tygři si užívají roli lídra extraligové tabulky, se zdviženým prstem ale zároveň upozorňují na zrádnost krutých vyřazovacích bojů s názvem play-off.

Dvacet minut po zápase pobíhali v chodbě mezi kabinami televizní reportéři. Do mikrofonu se zpovídal kapitán Jan Výtisk, jenž mimo jiné chválil přípravu pod novým kondičním koučem Alešem Pařezem. Pak si stoupl před kameru brankář Ján Lašák, podle klubového dress codu ve smokingu s klubovým logem.

Trenér Filip Pešán později na tiskové konferenci vtipkoval se svým protějškem Peterem Draisaitlem. Michal Bulíř, autor rozhodující trefy, ještě předtím prohodil: "Už jsem byl nervózní, že mi tam ten gól nespadne!"

U Bílých Tygrů panuje dobrá nálada. V úterý mužstvo zdolalo Pardubice 4:2, čímž vyrovnalo extraligový rekord v počtu vítězství v základní části (37) a se 106 body v tabulce zároveň dorovnalo klubové maximum. A navíc má našlápnuto za Prezidentským pohárem.

Euforie? "Těžko říct, jestli to je zase tak strašně dobré, jak se zdá. Body za něco mluví, ale na druhou stranu mám pocit, že jsme důležitá utkání nezvládli (se Spartou, v Hradci). V play-off musíme hrát jednoznačně líp, než jak se prezentujeme v posledních pěti deseti zápasech," zamýšlí se útočník Michal Birner.

Radost Bílých Tygrů ze vstřelené branky

Pravda, tým v bezchybných výkonech trochu polevil. V pátek dostal pět gólů od Sparty, v úterý s pardubickým Dynamem byl ještě tři minuty před koncem stav 2:2. Dva týdny zpátky zase Tygři doháněli proti Boleslavi dvoubrankovou ztrátu, aby následně triumfovali v prodloužení.

"Vydřená vítězství dodají týmu sebevědomí. Je to lepší, než kdybychom každého smázli 7:1. To bychom pak byli až moc v oblacích. I tak si o tom musíme promluvit. Přijde čtvrtfinále, kde se jede od začátku. Rozhodně nějaké mezery máme," dodává Birner.

Lákadlem je pro šelmy i překonání dorovnaných rekordů, byť o těchto věcech hráči neradi mluví. Birner nicméně přiznává: "Byla by to hezká tečka za základní částí. To samé Prezidentský pohár. Všichni sice mluví o tom, že to nic neznamená. Ale byla by to skvělá reklama pro klub a velká odměna pro fanoušky."

Tak snad bude příští pátek po posledním zápase s Karlovými Vary důvodů k oslavám hned několik!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení