Akademie Bílí Tygři Liberec

Jsme zpátky v sérii i díky fantastickým divákům, tvrdí Aleš Kotalík

Date of publication Author Jan Švanda

Čtvrteční utkání ve Svijanské aréně nabídlo divákům skvělou podívanou. Publikum sice zmrazil již po 55 sekundách hry Žigmund Pálffy, domácí ale brzy srovnali a před koncem druhé třetiny se dostali do vedení zásluhou Aleše Kotalíka. "Bylo super od fanoušků, že ani po té trefě Pálffyho nás nezatratili, a že nám hned znova pomohli, což nás psychicky moc zvedlo," pochválil liberecké obecenstvo šťastný střelec klíčové branky

Jedním z hrdinů třetího čtvrtfinále mezi Bílými Tygry a pražskou Slavií byl Aleš Kotalík, který v polovině utkání, při hře 4 na 4, překonal Fraňka a poslal domácí poprvé v utkání do vedení. Jeho branku musel ještě potvrdit videorozhodčí. "Já jsem to viděl hned po střele, že mu to vypadlo a že to bylo určitě za brankovou čárou. Potvrdil mi to i Ľubo Vaic, který to jasně viděl, říkal mi, že to rozhodčí uzná, " prohlásil Aleš Kotalík, který potvrdil, že ve hře 4 na 4 je Liberec silný. "Máme na to rychlostně a silově vybavené hráče, kterým vyhovuje, když mají na ledě více prostoru na ledě. Není náhoda, že jsme v sezoně vyhráli nejvíc prodloužení. Dneska jsme to potvrdili vítězným gólem," dodal.

Šok pro celou Svijanskou arénu přišel již po 55 sekundách hry, když Pálffy vystihl přihrávku Rataje na Tomajka a poslal Slavii do vedení. "Takové chyby se nesmí stávat, zvlášť když je nabízíme hráčům takového formátu, jakým bezpochyby Pálffy je," uvědomuje si. "Proměnil to a dal tomu utkání ráz hned od začátku, ale my jsme naštěstí brzy vyrovnali, což bylo pro další vývoj utkání velmi důležité. Za stavu 1:1 jsme se nutili do šancí, měli jsme sílu, bylo to vidět a jsme rádi, že jsme to ubojovali a vrátíme se ještě jednou do Sazka Arény," řekl spokojeně útočník, který pochválil i liberecké diváky. "Bylo super od fanoušků, že ani po té trefě Pálffyho nás nezatratili, a že nám hned znova pomohli, což nás psychicky moc zvedlo. Věděli jsme, že ta aréna bude opět vyprodaná, naši fanoušci jsou nám v zádech celou sezonu, ženou nás dopředu, soupeři to tady nemají jednoduché. Jsem rád, že to play off diváky ještě více vyhecovalo a i díky nim jsme zpátky v sérii."

Nejlepší liberecké formaci Vrbata - Kotalík - Nedorost se v v předešlých dvou utkáních v Sazka Aréně příliš nedařilo a tak se trenéři rozhodli hvězdnou lajnu roztrhnout. "Byla to vlastně iniciativa nás tří, viděli jsme, že to mělo na tým dobrý vliv, všechny lajny tahaly a bojovaly. Chtěli jsme dát vlastně takový impuls, protože naší lajně se nepovedly dva zápasy v Praze, my jsme také očekávali víc." Ve čtvrtečním utkání to týmu prospělo, trefili se Vrbata i Kotalík. "Nezáleží na tom, jestli hrajeme spolu nebo ne. Rozhodně to není pravidlo. Ukázalo se, že to byl dobrý tah. Uvidíme, jak se série bude vyvíjet dál a nikde není psáno, že se nemůžeme k sobě zase vrátit," dodal spokojeně liberecký forvard.


O vyrovnání se postaral centr druhého útoku Igor Rataj, ani jemu ale nebylo po první minutě hry dobře po těle. "Chtěl jsem přihrávat Honzovi Tomajkovi, Pálffy mi to vypíchnul, obránci byli roztažení, on je velmi rychlý a bohužel nás potrestal. Byl to ale začátek utkání, my jsme to nevzdávali a nakonec zápas dovedli do vítězného konce," podotkl slovenský kanonýr, kterého mrzela i nevyužitá dvouminutová přesilová hra pět na tři. "Tam trochu podle mě pracují i nervy, chce to v takových situacích zachovat chladnou hlavu, pravdou ale je, že se nám přesilovky příliš nedaří."

Bílí Tygři ve třetím zápase této čtvrfinálové série více bruslili, dostávali se do šancí a soupeře pod tlak. Liberecký útočník věří, že výkon bude dnes ještě lepší a že dokáží srovnat stav série na 2:2. "Ještě bychom měli trochu víc pokrýt střední pásmo, beci by se měli více vysouvat k těm hráčům, který dostávají přihrávku a už to bude ten hokej, který hrajeme po celou sezonu ve Svijanské aréně, kdy se dostáváme do brejků a dáváme z nich góly," prohlásil urostlý útočník, který rovněž děkoval fanouškům. "Atmosféra byla super. V také kulise se hraje velmi dobře. V Praze sice přišlo 10 000 diváků, ale to prostředí tam nebylo tak bouřlivé jako tady."


Další slovenský reprezentant ve službách Liberce Lubomír Vaic byl po zápase rovněž velmi spokojený. "Včera jsme jednoznačně potvrdili, že chceme vyhrát a postoupit přes Slavii do semifinále. Dali jsme do toho víc srdce, více jsme bruslili, bojovali. To se odrazilo i na výkonu. Pevně věřím, že vyhrajeme i v pátek. Snad se nám podaří dát zase nějaké góly, vyrovnáme stav série na 2:2 a potom pojedeme do Sazka Areny, kde tu hru tam chceme trochu změnit." Ani on samozřejmě nebyl vůbec nadšený se začátkem utkání. "Byla škoda, že jsme si na Pálffyho nedali pozor, přitom jsme věděli, že v prvních dvou zápasech nám dal 4 góly, a teď hned přidal po minutě další. Na druhou stranu to ale bylo dobré, protože jsme se dali dohromady, vyrovnali jsme a otočili stav," našel drobný štírek na Pálffyho gólu i jisté pozitivum. "Bylo sice škoda nevyužité přesilovky 5 na 3, takovéto situace bychom měli využívat, naštěstí se pak trefil Aleš Kotalík a vyhráli jsme. Věděli jsme, že ten třetí zápas bude pro nás hodně důležitý, protože za stavu 0:3 by to bylo už hodně těžké proti takovému týmu jako Slavia je, to otočit. Dneska jsme ale perfektně bruslili, dostali jsme soupeře pod tlak, což bylo naším cílem. Šance přicházeli a jsme rádi, že to dopadlo, tak jak to dopadlo," dodal nadšeně liberecký útočník.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení