Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři budou učit čínského draka

Date of publication Author Klub

Liberec - Výjimečné, jedinečné a velmi zajímavé. Těmito slovy popsal prezident klubu Bílých Tygrů Liberec Petr Syrovátko chystanou dohodu o vzájemné spolupráci mezi libereckým klubem spolu s českým hokejovým svazem na jedné straně a čínskou hokejovou asociací a pekingským hokejovým klubem HC Kunlun Red Star, který je účastníkem KHL, na straně druhé.

„To, že dojde k podpisu takové dohody je pro liberecké Tygry ohromná pocta, a také výzva. Cílem je, aby náš klub pomohl čínské hokejové asociaci vytvořit podobný výchovný program mladých hokejistů, jako máme zde v Liberci,“ uvedl prezident klubu Petr Syrovátko.

O možné spolupráci obě strany jednaly již od roku 2016. K finálnímu podpisu memoranda dojde 12. května v Pekingu. Spolupráce bude trvat minimálně do roku 2022, kdy se v Číně konají zimní olympijské hry.

Prezident klubu Petr Syrovátko

„Čínští partneři mají eminentní zájem získat co nejkvalitnější know-how z oblasti hokeje a Liberec je o svých kvalitách přesvědčil. Tygři disponují vynikajícím výukovým programem pro mládež, špičkovou hokejovou akademií, aplikujeme moderní metody a k dispozici máme vynikající a komplexní infrastrukturu a zázemí areálu Sport parku, který je v této podobě ve střední Evropě unikátem. To celé vedlo k uzavření dohod o spolupráci,“ řekl Petr Syrovátko.

Obsahem memoranda jsou předpokládané výměny celých mládežnických kategorií, zaškolování trenérů nebo organizování turnajů.

Prezident klubu Petr Syrovátko

„V tuto chvíli to vnímám jako krok, u kterého chceme být. Předpokládáme, že z dohody bude profitovat nejen klub, ale i město Liberec a celý Liberecký kraj. Je to velké ocenění nastavené „liberecké cesty“, kterou jsme začali tvořit před třemi lety. Přirovnal bych to k momentu, kdy vznikala hokejová Liga Mistrů. Dříve bolavý projekt, který si pomalu, ale jistě získává svoji kvalitu a respekt. Osobně v této spolupráci vidím ohromnou příležitost, jak zase posunout dál liberecký hokej. Budeme připravovat širší kvalitní tým trenérů, budeme v Liberci dál rozvíjet specializovaná pracoviště a metody pro podporu hokeje, ale i dalších sportů.“


Jedná se o první dohodu takového charakteru, kterou čínská strana o hokejové spolupráci se zahraničním partnerem mimo NHL podepíše. Memorandum podpořil i Český hokejový svaz.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení