Akademie Bílí Tygři Liberec

Jsem rád, že jsme to konečně zlomili, pochvaluje si Radim Vrbata

Date of publication Author Jan Švanda

Bílí Tygři to dokázali! Zlomili prokletí Sazka Arény a v sedmém rozhodujícím zápase dokázali zvítězit v Praze 5:1. O svém postupu prakticky rozhodli už v první třetině utkání, kterou vyhráli 4:0. "Tento sedmý zápas hodně vypověděl o síle a charakteru našeho týmu," řekl po zápase šťastný střelec dvou branek Radim Vrbata, který nezapomněl ani na poklonu libereckým fanouškům.

Bílí Tygři dokázali nakonec přeci jen v této sezoně dobýt Sazka Arénu. Jak všichni liberečtí fanoušci doufali, podařilo se jim to v ten nejdůležitější okamžik, v sedmém rozhodujícím čtvrtfinálovém zápase. "Letos jsme tady prohráli už pětkrát a nemohlo to jít do nekonečna. Osobně jsem před zápasem říkal, že prohrát tady pošesté už prostě nemůžeme. Jsem rád, že jsme to konečně zlomili a myslím, že tento sedmý zápas hodně ukázal sílu a charakter našeho mužstva," rozplýval se po utkání útočník, který přispěl k porážce Slavie dvěma góly. "Prohrávali jsme v sérii 2:0 a potom 3:2, ale dokázali jsme se do Prahy vrátit a sedmý zápas tady vyhrát," řekl spokojený střelec.

Nejrychlejší bruslař tohoto ročníku Tipsport extraligy vstřelil důležitou třetí branku a na začátku druhé třetiny pak zasadil domácím definitivní K.O., když nechytatelnou dělovkou do šibenice Šmídovy branky zvýšil náskok libereckých Bílých Tygrů na 5:0. "Do stavu 3:0 to bylo ještě hratelné, hlavně jsme nechtěli dostat gól. To se nám povedlo a navíc jsme těsně před koncem třetiny dali gól do šatny a zvýšili na 4:0." Zápas ale ještě hotový nebyl, Slavia měla na zvrat dlouhých 40 minut. "Naštěstí se nám podařilo rychle vstřelit pátý gól, což už bylo velmi dobré. Určitě jsme ale museli hrát pořád svou hru, protože pokud bychom Slavii dali trochu prostoru, tak by se to nemuselo vyplatit," konstatoval liberecký útočník.

Podlehnout po první třetině uspokojení, to mohlo skončit zle. Bílí Tygři si to dobře uvědomovali. "O přestávce jsme si řekli, že budeme hrát pořád, jako kdyby byl stav nerozhodný 0:0. Přestože jsme potom vedli o pět branek, tak jsme se nenechali ukolébat. Je to hokej a stát se může cokoliv. Bylo výborné, že jsme jim nedali ani šanci na jakýkoli zvrat," chválil výtečnou hru dozadu liberecký forvard, který si myslí, že více nervózní byla před utkáním pražská Slavia. "Nám od nervozity pomohly první dva góly. Kdybychom je dostali my, tak to mohlo dopadnout přesně naopak. Vodou na náš mlýn také bylo, že Slavia musela tvořit a my jsme jen čekali na svou šanci," dodal.

Bílé Tygry doprovodily do Sazka Arény davy fanoušků, kteří i v Praze vytvořily svým miláčkům skvělou kulisu. "Naši fanoušci, to byla naprostá fantazie! To, že sem přijeli v takovém hojném počtu, bylo skutečně obdivuhodné. Vytvořili nám vynikající atmosféru, byla to od nich velká paráda a my jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli: Tím, že se v Liberci budou hrát další zápasy, tentokrát už semifinále play-off, tím jsme myslím lidem nejlépe poděkovali," chválil diváky po zápase znovuzrozený liberecký kanonýr. Zároveň podotkl, že nějaké větší oslavy se zatím v týmu nechystají. "Budeme mít krátké volno, všichni máme nějaké šrámy, které musíme doléčit. Dnes (čtvrtek po zápase) nějaká večeře asi bude, ale nic velkého. Ještě nekončíme, postoupili jsme do semifinále, ale chceme ještě dál a na to musíme myslet," poznamenal na téma oslav sympatický liberecký útočník. Zároveň přiznal, že bude asi muset za vstřelení dvou branek platit větší část večerní útraty. "Já doufám, že jsou nějaké peníze v kase, a že by se to mohlo zaplatit z toho (smích)... Ale když to na mě padne, tak to samozřejmě rád zaplatím," dodal spokojeně na závěr.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení