Akademie Bílí Tygři Liberec

VIDEO: Méďo, děkujeme!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Minulý víkend se nesl ve znamení poct legendě českého i světového hokeje Petru Nedvědovi. Ten nejprve v sobotu naskočil před vyprodanou Home Credit Arenou v barvách Benátek do zápasu s Kladnem a následně si před nedělním duelem Bílých Tygrů se Spartou vychutnal aplaus fanoušků při vyvěšení jeho dresu.

Utkání Benátek nad Jizerou s Kladnem bylo definitivně posledním v bohaté kariéře Petra Nedvěda. Proti Jaromíru Jágrovi, který poprvé po návratu z NHL naskočil do ostrého zápasu za kladenské Rytíře, předvedl na ledě parádní show. Prohře 2:7 sice nezabránil, svému týmu ovšem pomohl jednou brankou a jednou asistencí.

Jako by na něm vůbec nebylo znát, že do té doby poslední utkání odehrál před takřka čtyřmi lety. Dlouholetý kapitán Bílých Tygrů ukázal, že hokejové umění se zkrátka nezapomíná. Od prvních minut patřil k nejlepším hráčům a 7 500 tisíce fanoušků bylo při každém jeho nebo Jágrově doteku s pukem ve varu.

Ani o den později však nebyla atmosféra v Home Credit Areně o nic méně elektrizující. Hokejová cesta Petra Nedvěda se uzavřela. Jeho dres vystoupal za bouřlivého potlesku ke stropu libereckého hokejového svatostánku, kde se zařadí po bok trikotu Jaroslava Nedvěda, "Méďova" otce.

Slovy je takřka nemožné oba tyto večery přiblížit. Pojďme si je tedy ještě jednou připomenout v následujícím videosestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení