Akademie Bílí Tygři Liberec

Podpisu smlouvy s Libercem rozhodně nelituji,

Date of publication Author Jiří Beníšek

Blíží se další reprezenatční pauza, kterou před Vánocemi vyplní další z turnajů série EHT. Tentokrát je to Rosno Cup v Rusku. V nominaci nechybí ani letošní předsezonní posila Bílých Tygrů, útočník Petr Šachl (28), který si ke svým nedávným narozeninám nadělil hned dva nádherné dárky. Pár dní před narozeninami se mu narodil syn Petr a čtyři dni po narozeninách se dozvěděl, že byl znovu povolán do reprezentace ČR. V následujím rozhovoru se vyzpovídal ze svých pocitů, na závěr zdůraznil, že je šťastný ze svého předsezonního rozhodnutí - podpisu smlouvy u Bílých Tygrů.

Petře ještě jednou gratulace k nominaci. Od koho ses o ní dozvěděl?

V úterý ráno, když jsem přišel do šatny před odjezdem do Znojma, tak mi to oznámil trenér Paleček.

Jaká byla Tvá první reakce?

Byl jsem překvapený, protože trenér mi to sdělil formou gratulace a já jsem nevěděl, o co jde. Blesklo mi hlavou, jestli si nedělá legraci. Vzápětí jsem si ale uvědomil, že trenér by si legraci nedělal. Kdyby mi to ale jako první říkal někdo z kluků z týmu, tak bych mu asi zpočátku nevěřil, to bych se k legraci přikláněl zcela jistě.

Jaká byla odezva v kabině, mezi spoluhráči. Bylo nějaké hecování, placení do kasy?

Gratulace byly, to ano. Zápisné zatím žádné. Já vlastně nejsem úplný nováček v reprezentaci, před dvěma lety jsem tři zápasy odehrál. Ale kdyby kluci s něčím přeci jen přišli, rád to zaplatím.

Jaký bude Tvůj reprezentační program?

V pátek a v neděli je extraliga. Po nedělním zápase ve Vítkovicích zajedu domů do Jindřichova Hradce. V pondělí 12. prosince je sraz v Českých Budějovicích, pojedu přímo tam. V Českých Budějovicích také odehrajeme přípravný zápas s Finy, a to ve středu 14. prosince. Potom už je Rosno Cup, první zápas s Finy hrajeme ale v Sazka areně v Praze, je to hned ve čtvrtek 15. prosince V pátek ráno letíme do Moskvy, v sobotu hrajeme se Švédy a v neděli s Rusy.

Už jsi v Rusku byl, máš nějakou zkušenost?

Ne vůbec žádnou. Byl jsem tam snad ještě jako dítě v rámci nějaké družby. V pozdějších letech už ne, s hokejem zatím také ne.

Petr Šachl kolem brankoviště soupeře, to znamená poplach pro obránce i brankáře

Říká se „…je zima jako v Rusku“. Jsi na to připravený?

Tohle mě netrápí, hrál jsem ve Švédsku a ve Finsku. Dva roky jsem byl v týmu Saipa Lappeenranta. Saipa je skoro na hranicích s Ruskem, takže jsem připravený. Navíc tady v Čechách je občas také pěkná zima, taková nepříjemná, vlezlá.

Na nominaci ses určitě díval. Je tam někdo, s kým by sis osobně rád zahrál ?

Jsou tam kvalitní hráči, takže o tomhle jsem ani moc nepřemýšlel. Těším se ale na kamaráda Petra Tenkráta a na další kluky, které v týmu znám. Nejdu tak úplně do cizího prostředí, je to dobře. Těším se, jak si spolu zahrajeme.

Na kterém postu bys chtěl hrát? V Liberci jsi hrál křídlo, pak centra, teď zase křídlo…

Abych pravdu řekl, tak je mi to jedno. Stejně záleží hlavně na spoluhráčích, jak si navzájem vyhoví, jak si rozumí a jak se dokáží domluvit. Pokud to funguje, tak je mi celkem jedno, kde hraji.

Tvoji spoluhráči z útoku Bílých Tygrů, Ľubomír Vaic a Andrej Podkonický jedou s reprezentací Slovenska na Loto Cup, který se hraje v Piešťanech. To se často nestává, aby kompletní útok jednoho klubu reprezentoval…

Jsem moc rád, že to takhle dopadlo. Musím samozřejmě říci, že bez kluků bych v reprezentaci nebyl. Jde nám to, dáváme góly, prostě to šlape. Ale pohoda v našem útoku se odráží od toho, jak kvalitně hraje celý tým Bílých Tygrů. Nominace se určitě odvíjí i od toho, v jakém je tým postavení. Trenéři myslím chtějí, aby přijeli hráči, kterým se daří, aby přijeli sebevědomí. To je můj pocit a názor. Prostě nebýt spoluhráčů, určitě bych se tam nedostal.

Petr Šachl slaví gól v síti Slavie Praha

Máš nějaký osobní cíl, nebo přání do své druhé reprezentační štace?

Hlavně zdraví. Nechtěl bych se zranit, chci být platný týmu v Liberci. Ale samozřejmě chci přesvědčit trenéry, dokázat jim, že jsem v reprezentaci právem, že do ní patřím, ukázat se v tom nejlepším možném světle.

Určitě je tu i motivace v podobě Mistrovství světa, protože olympiáda v Turíně, to je už téměř uzavřená záležitost.

To je samozřejmé, jsem nohama na zemi. Olympiáda je nedostupná. Ale to květnové mistrovství, to je něco jiného. Ve hře budou pochopitelně kluci z NHL, kteří se svými týmy nepostoupí do play-off, ale ta šance jet na MS je určitě větší. Je to asi sen každého hráče a já nejsem v tomto směru jiný, na druhé straně, jsem realista…

V "péči" soupeřových obránců se Petr Šachl ocitá poměrně často

S Libercem prožíváš výborné období, hrajete na samé špici tabulky, byl jsi nominován do reprezentace, nedávno se Ti narodil syn Petr, co k tomu dodat?

Naprostá pohoda !!! Malý Péťa by měl určitě radost, ale je mu čtrnáct dní a má úplně jiné starosti. (smích) Jsem teď naprosto spokojený, jak hokejově, tak i osobně. Hlavně jsem šťastný, že to moje rozhodnutí vrátit se domů a podepsat smlouvu v Liberci bylo dobré, rozhodně ani trochu nelituji. Jsou to samá pozitiva, takže teď si jen přeji, aby to vydrželo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení