Akademie Bílí Tygři Liberec

Jsme hodně nervózní, tvrdí Václav Pletka

Date of publication Author Jan Švanda

Druhu libereckou branku připravil, v samostatných nájezdech byl jako jediný úspěšný a zařídil domácím druhý bod. Václav Pletka byl jedním z hlavních strůjců vítězství nad třineckými Oceláři po samostatných nájezdech. "Říkal jsem si, že nebudu nic vymýšlet a dám to Bieglovi pod vyrážečku. Jsem moc rád, že to vyšlo," popisoval svůj nájezd šťastný exekutor.

Bílí Tygři mají dvě úvodní kola nového ročníku extraligy za sebou. Po porážce v Karlových Varech, dokázali porazit po samostatných nájezdech třinecké Oceláře a připsali si do tabulky první dva body. Přesto mnozí čekali, že Liberečtí budou disponovat po nedělním zápase větším bodovým ziskem. "Čekali jsme, že bychom mohli uhrát v Karlových Varech třeba bod, že dnes zvítězíme, ale je to takové jaké je. Musíme jít zápas od zápasu. Je to z naší strany zatím hodně nervózní. Přeskakují nám puky. Dostáváme se do šancí, ale zatím nám to tam nepadá. Když se dostaneme do šance, tak jí chceme rychle zakončit, uspěcháváme to. Samozřejmě, že o trénincích se dá něco nacvičit, ale zápas je úplně o ničem jiném. Hodně chceme, ale zatím nám to do brány moc nepadá, musíme se uklidnit a vrátit se ke hře, která nám přinesla úspěchy v loňské sezóně," myslí si Václav Pletka.

Poprvé v historii extraligy museli po remíze po 65ti minutách hry, rozhodnout samostatné nájezdy. Dlouho to vypadalo, že Třinečtí vyšlou do branky náhradního brankáře Žigárdyho, nakonec však zůstal v brance Radovan Biegl, kterého liberecký útočník znal z dřívějšího působení v Třinci. "Trenéři nás upozorňovali na střídačce, že tam půjde Žigárdy. Zjišťovali jak na něj, říkal jsem jim, že jsem ho nezažil, že ho neznám. Naštěstí tam šel Radek Biegl. Radka znám, jezdil jsem proti němu hodněkrát při tréninku. Říkal jsem si, že nebudu nic vymýšlet a zkusil jsem střelu pod vyrážečku. Jsem moc rád, že to vyšlo. Nájezdy jsou však hodně o štěstí a náhodě, můžete proměnit, ale také nemusíte."

Stejně jako Andrej Podkonický i Václav Pletka si myslí, že Tygři musí výrazně vylepšit přesilové hry. "Říkáme si to v kabině, je to velká příležitost. Víme, že z těch přesilovek musí být tak dva, tři góly, ale bohužel nám to tam zatím nepadá. Přeskakují nám puky, jsme nervózní, moc chceme. Je začátek soutěže, věřím, že se to zlepší," říká liberecký forvard.

Slabá návštěva sledovala první domácí vystoupení Bílých Tygrů. Do Tipsport areny si našlo cestu jen 3584 diváků. "My jsme byli zvyklí, že tady chodí hodně lidí, ale zase je to začátek soutěže, navíc bylo venku pěkné počasí. Asi zvolili lidé jiný program, jeli na víkend pryč. Já věřím, že si diváci cestu na stadion najdou a v příštím zápase nás podpoří v daleko větším počtu," věří jeden z hrdinů utkání Václav Pletka.


Velkou oporou třineckých Ocelářů byl gólman Radovan Biegl, který se novinářům svěřil, že během utkání vůbec nemyslel na to, že by zápas mohl dospět až k nájezdům. "Vůbec jsem na ně nemyslel. Soustředil jsem se jen na to, abych ten zápas dochytal, abychom získali alespoň bod a to se nám povedlo. Možná, že v prodloužení jsme měli my k tomu druhému bodu blíž, ale bod je pro nás po tom průběhu utkání určitě zlatý," spokojeně konstatoval třinecký brankář, který potvrdil, že jeho tým zvažoval zařazení Žigárdyho do samostatných nájezdů. "Je to připravená varianta. Vždy se rozhodneme, dá se říci na poslední chvíli. Dneska jsem to vzal na sebe, protože zápas se mi povedl. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál, ale je to připravená varianta," přiznal Biegl.

"Vašek Pletka mi dal gól, trefil mi to přesně nad nohu. Udělal to dobře, proti tomu je těžká obrana. Kdyby to vystřelil o pět centimetrů níž, tak tam byl beton. Jak říkám, udělal to velmi dobře, nedalo se tam nic dát," komentoval samostatný nájezd libereckého útočníka strážce třinecké klece.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení