Akademie Bílí Tygři Liberec

Draft CHL: Fiala pátý, Kanaďané ukázali i na Špilku

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Draft evropských hokejistů do zámořských juniorských soutěží (CHL) znovu s náskokem ovládli čeští hráči, vybraných jich bylo 28, což je vůbec nejvyšší počet od roku 2007. Druhým nejvýše umístěným Čechem – a celkově pátým hráčem v pořadí – byl liberecký Samuel Fiala. Draftem ale prošel i další tygří forvard Vasyl Špilka.

Samuela Fialu si na páté pozici vybrala organizace Val-d’Or Foreurs, která sídlí v kanadské provincii Québec. Val-d’Or působí v juniorské soutěži QMJHL, kterou ve své historii dokázalo třikrát vyhrát, zatím naposledy v roce 2014. Nejznámějšími hokejisty, kteří týmem prošli, jsou například Roberto Luongo, Sergej Mozjakin nebo Kris Letang. Fiala se zde bude moci potkat i s dalším bývalým libereckým hokejistou Tomášem Cibulkou.


Na 87. místě draftu zaznělo jméno dalšího Bílého Tygra – útočníka Vasyla Špilky, na kterého ukázal tým Medicine Hat Tigers. V případě, že se do Kanady rozhodne zamířit, tedy bude hrát za další celek s tygrem v názvu. Medicine Hat je organizací s nabitou historií. Svoji soutěž WHL ovládla už pětkrát, k tomu přidala ještě dva triumfy na Memorial Cupu, kde proti sobě hrají vítězové jednotlivých zámořských juniorských soutěží. Oba tyto tituly už jsou ale poměrně starší, zrodily se hned za sebou v letech 1987 a 1988. Klubem z prošli z nejznámějších jmen třeba Tyler Ennis, Jason Chimera nebo Jay Bouwmeester.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení