Akademie Bílí Tygři Liberec

Od začátku šlo vidět, že to vítězství chceme, líčí po zápase Handl

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec - Před necelými dvaceti dny byl představen jako nová ofenzivní posila tygří juniorky. Prakticky ihned se zařadil mezi opory týmu a našel si místo v první letce šelem, kde tvoří výbornou trojici s Jenčovským a Plosem. Řeč není o nikom jiném než o Radimu Handlovi, který ve včerejším zápase srovnával stav skóre v čase 59:02 parádní dělovkou z vrcholku kruhu. Jak se zatím zabydlel v novém prostředí?

Parádní vítězství a posun na druhé místo. Jak bys tento zápas zhodnotil?
Od první minuty na nás bylo vidět, že chceme ten zápas urvat. Jsme určitě rádi za dva body, protože každý bod se v této soutěži počítá. Škoda, že jsme nedokázali vybojovat tři, na druhou stranu nemusel být ani jeden. Naštěstí jsme si ale poradili chvilku před koncem a prodloužení už jsme zvládli.

Diváci mohli vidět mnoho osobních soubojů. Jak moc byl tento zápas náročný po fyzické stránce?
Jak už jsem zmínil, každý bod se v této soutěži počítá, tudíž není divu, že byl zápas takto bojovný. Myslí si, že byla vidět urputnost a hladovost v soubojích a nedarovali jsme si jediný centimetr ledu zadarmo.

Když otočím list, během druhé třetiny jste měli více ze hry, navíc jste několikrát trefili brankovou konstrukci, ovšem do vedení pak odskočil soupeř. Jak psychicky náročná byla tahle situace?
Určitě to bylo náročné. Těch šancí bylo mnohem víc než jen ty trefené brankové konstrukce. Kdybychom některé z nich potrestali, třeba by se nemuselo prodlužovat. Bohužel se tak nestalo, soupeř využil našich chyb a my jsme se museli dotahovat.

V samotném závěru se ti podařilo vyrovnat parádní trefou z vrcholku kruhu. Jak celá tato akce vznikala?
Úplně upřímně si to pamatuji velice matně, protože ta euforie byla obrovská. Vyhráli jsme buly, kdy Jenčus velmi dobře podržel kotouč. Důležité bylo, že jsme nezpanikařili. Následně mi to Košty výborně nabil, přičemž před brankou někdo perfektně clonil brankáři. Kdybych to netrefil, asi bych se držel za hlavu.

Souboje s protivníky z vrchní části tabulky jsou vždy nevyzpytatelné. Dva body jsou určitě cenné?
Určitě, dva body jsou výborný počin. Je škoda, že to dnes nebylo za tři, ale jak jsem zmiňoval, nemuselo být nic.

Tvůj přestup pod Ještěd se udál už během rozjeté soutěže. Jaké jsou tvé prozatímní dojmy z celé organizace?
Za mě je to tu super. Kluci mě v kabině přijali a i na ledě už mezi sebou máme dobrou chemii. Celkově je to super tým nejen na ledě, ale především v kabině. Zázemí je tady opravdu parádní, takže všechno více méně na jedničku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení