Akademie Bílí Tygři Liberec

Cenná zkušenost! Zástupci tygří akademie vyrazili na obohacující stáž do Telče

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Manažer klubové mládeže Jiří Bermann a hlavní trenér sportovních tříd Vojtěch Fiala v úterý strávili celý den v Telči, kde už několik let funguje špičková hokejová akademie pod vedením Ing. Jaromíra Pytlíka. Z Vysočiny si přivezli spoustu cenných poznatků.

Manažer tygří mládeže Jiří Bermann si zkušenost nemohl vynachválit. Z hlediska obsahu ji dokonce staví i nad stáže v severní Evropě. "Za účelem vzdělávání jezdíme hlavně do zahraničí, dlouhodobě jsem ale věděl, že v Česku působí pan Jaromír Pytlík – odborník, který má pod sebou progresivní klub vychovávající kvalitní hráče. V Telči je vidět obrovská odvedená práce. Za poslední roky to pro nás byla nejvíce obohacující stáž," smeká pomyslný klobouk.

"S panem Pytlíkem jsem poprvé přišel osobně do kontaktu už v roce 2010 v Praze, kde prezentoval na téma powerskating. Jedná se o velmi vzdělaného erudovaného odborníka v oblasti developmentu hráčů. Velmi ho respektujeme, proto jsme ho oslovili, zda bychom se mohli do Telče přijet podívat. Vyšel nám vstříc, za což mu moc děkujeme," pokračuje Bermann.

Tygří zástupci strávili v Telči celý úterní den. "Byli jsme zde od sedmi hodin ráno až do půl desáté večer, Jaromír Pytlík se nám celý den věnoval a hovořil s námi, o tom, co jak a proč se svým trenérským týmem dělá. Byl to velký přínos z hlediska principů fungování klubu, které jsou na české poměry v dobrém slova smyslu v mnohých ohledech nestandardní. Veliký kredit bych chtěl rovněž dát asistentům trenéra, kteří s velikým nasazením po celý den zajišťovali hladký průběh tréninků a současně nacvičované dovednosti svým svěřencům perfektně předváděli.

Velmi mě také zaujalo, že jeho klub, který už několik let existuje – Ice Dragons Telč – rozšířil o nově vzniklý klub Rytíři z Telče, který spojuje celou mládež v Telči. Jedná se o město, které má jen pět tisíc obyvatel. Bylo zajímavé sledovat, jak lze pracovat s "menším" klubem. To je pro mě obrovská výzva i ve smyslu, jak pomoci menším klubům v našem regionu v rozvoji jejich hráčů," uzavírá Jiří Bermann.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení