Akademie Bílí Tygři Liberec

Musíme se víc tlačit do předbrankového prostoru, velí kapitán Šťástka

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec - Po reprezentační pauze se do akce vrátila také liberecká sedmnáctka. V domácím střetnutí s pražskou Slavií se dorostenci dlouho rvali o body, nakonec z toho ale byla prohra 1:3. Zápas zhodnotil kapitán Marek Šťástka, který se také vrátil k hokejbalovému mistrovství světa.

Jak bys duel se Slavií zhodnotil?
Z naší strany si myslím, že to nebylo špatně odehrané, ale jako doposud v každém zápase nám chyběla přesnější koncovka. Musíme se začít víc tlačit do předbrankového prostoru a snažit se víc dorážet odražené kotouče.

Vám se nepovedlo využít ani jednu početní výhodu. Mohl to být jeden z klíčových faktorů, proč nakonec nepřišla vyrovnávací trefa?
Určitě. Přesilovky rozhodují téměř každé zápasy, to samé platí i pro oslabení. Celkově jsou speciální týmy hodně důležité a například ubráněné oslabení dokáže ten tým hodně nabudit.

Pro tuto sezónu jsi přebral kapitánské céčko. Cítíš větší zodpovědnost na ledě?
Abych řekl pravdu, tak ani moc ne. Samozřejmě je to velká zodpovědnost, mluvit s rozhodčími za celý tým, ale nějak mě to netíží.

Momentálně jsi nejproduktivnějším hráčem kádru, jak na tohle pohlížíš?
Na osobní statistiky příliš nekoukám. Spoluhráči jsou také šikovní, dokážou vzít spoustu akcí na sebe. Bohužel těch gólů dáváme málo, což je hlavní důvod, proč ztrácíme zápasy.

Tvou posezónní pauzu okořenilo hokejbalové mistrovství světa, na kterém si s reprezentačním výběrem U16 dokázal vybojovat titul. Jak na tento počin vzpomínáš?
Popravdě jsem to celkem vypustil z hlavy a snažím se soustředit primárně na hokejovou sezónu. Určitě mi to ale pomohlo, každé utkání navíc během letní pauzy se hodí, protože vás to udrží v zápasovém tempu a do nového ročníku se jednodušeji vstupuje.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení