Akademie Bílí Tygři Liberec

Cílem je stále play-off. Do druhé části jdeme s hlavou nahoře, hlásí Milan Plodek

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Dorost Bílých Tygrů obsadil v základní části šesté místo v západní skupině, těsně mu tedy utekl postup do horní nadstavby, jejíž účastníci už mají jistotu play-off. I tak ale šance na vyřazovací boje stále trvá – naši hráči teď budou cílit na první dvě místa ve skupině O účast v play-off. Základní část zhodnotil z libereckého pohledu hlavní trenér Milan Plodek.

V základní části o šest bodů utekl postup do horní nadstavby. V tenhle moment je to asi zklamání, že?
Každopádně, jsme v Liberci, ambice máme vyšší. Na druhou stranu je to potřeba vnímat v širších souvislostech. Tým je letos sestavený trošku jinak a bylo od začátku jasné, že nás nečeká jednoduchá práce. Od začátku se to potvrzovalo, vstup do sezóny nám nevyšel podle představ, všechno si sedalo. Výkony pak šly nahoru, jenže smazat ztrátu se už nepovedlo. K tomu jsme si dovolili dvakrát prohrát s Táborem, bod nám vzalo poslední Kladno... V součtu nás to stálo postup.

Chyběl někdo, kdo by se pravidelně výrazněji prosazoval? V bodování soutěže aktuálně máte prvního hráče až na hraně TOP 50, střelecká efektivita vás tížila po většinu základní části.
Určitě to byl problém, gólů jsme moc nedávali. Musíme spíš hrát na to, že branky nebudeme inkasovat. Když to porovnám třeba s loňskou sezónou, kterou s námi rozjel například Vasyl Špilka, jenž dělal přes dva a půl bodu na zápas... To nám letos zatím chybí. Zároveň jsme s tím ale počítali, věděli jsme, že třeba David Rozsíval bude hrát za juniorku. O to větší prostor dostali mladší kluci, což si myslím, že mělo svoje opodstatnění.

Chopili se mladší hráči své šance?
Jednoznačně! Hráli velmi dobře, ať už to byli kluci ročníku 2008, nebo i 2009. Kluci do toho zapadli výborně, zhostili se svých rolí a byli jsme s nimi velmi spokojení. Je samozřejmě škoda, že jsme nepostoupili do horní nadstavby, avšak jsem přesvědčený, že nám tenhle tah s mladým týmem přinese ovoce v budoucnu.

Obrovská zodpovědnost leží na brankáři Charvátovi, který v základní části odchytal všechny zápasy. Co říkáš na to, jak se ujal své role?
Bylo to tak nastavené, Seba o tom věděl. Když se podívám třeba na naši juniorku, kde jsou dva špičkoví a vyrovnaní gólmani, kteří se podporují, říkám si, že Sebovi možná podobná spolupráce a konkurence trošku chybí. Poradil si s tím ale výborně, z hlediska formy jde pořád nahoru a pevně věřím, že nám pomůže k play-off.

Jak náročná je práce s kabinou, kde tvoří velkou část kolektivu věkově mladší hráči?
Jak už jsem zmiňoval, letos je tým složený trošku jinak, máme méně kluků toho nosného ročníku. Upřímně – ze začátku si to v kabině muselo trošku sednout. Prostor v důležitých chvílích dostávali i mladší hráči, je pak přirozené, že to v kabině někdy může trošku zaskřípat. Musím tým ale pochválit, kluci pochopili, že výsledky můžeme dělat jen tehdy, když budeme táhnout za jeden provaz jako celek. Na konci základní části to bylo vidět, kabina se zklidnila, kluci mají dobrou partu. Kabina je takový živý organizmus, který se neustále formuje.

Do nadstavby tedy jdete na dobré vlně?
Přesně tak, v závěru základní části se nám podařilo vyhrát těžké zápasy, ačkoliv jsme vinou marodky nastupovali v trošku improvizované sestavě. Dostali prostor i hráči, kteří do té doby odehráli třeba jeden nebo dva zápasy, zhostili se toho ovšem výborně. Je to dobře, do druhé fáze jdeme s hlavou nahoře. To, že nehrajeme lepší nadstavbu, nám může pomoct v tom, že se třeba na vítězné vlně můžeme udržet dál. Je důležité, abychom to v pátek dobře rozjeli na Spartě.

Cílem je stále play-off, tedy první dvě místa ve skupině?
Samozřejmě, play-off je svátek a důvod, proč se celá sezóna hraje. Jednoznačně tam chceme, zároveň víme, že to bude hodně těžké. Je tam spousta týmů, která se do vyřazovacích bojů bude chtít dostat, čekají nás i výjezdy na Moravu. Bude to výzva, ale těšíme se na to.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení