Akademie Bílí Tygři Liberec

Reprezentaci U16 čeká další akce. K olympionikům se přidá ještě Charvát!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Hráči národního týmu U16 pokračují v extrémně nabitém reprezentačním programu. Hned po návratu z mládežnické olympiády v daleké Jižní Koreji vyrazí na sever Evropy. Ve Finsku se představí v rámci dvojzápasů s domácím výběrem a Švédy.

Sotva se reprezentanti do 16 let vrátili z Jižní Koreji, chystají se na další reprezentační akci. Ve finském Järvenpää budou mít na co navazovat, z Asie si totiž přivezli parádní stříbrné medaile. Jedinou prohru na olympiádě zaznamenali až ve finále proti Spojeným státům, které před tím zdolali v základní skupině.

Zatímco na olympijském turnaji měli Bílí Tygři trojnásobné zastoupení, do Finska vyšlou dokonce čtyři hokejisty. Jedněmi ze základních stavebních kamenů obrany by znovu měli být Jakub Vaněček s Lukášem Kachlířem, kteří vedle sebe na olympiádě nastupovali v prvním obranném páru.

V nominaci nechybí ani forvard Šimon Bělohorský – jeden z ústředních hrdinů vítězného olympijského semifinále s Finskem. Ke zmiňované trojici se ovšem tentokrát přidá i jednička našeho dorostu mezi tyčemi, brankář Sebastian Charvát. Asistentem trenéra je navíc hlavní kouč tygřích dorostenců Milan Plodek.

Reprezentační sraz je na programu hned v neděli, přičemž další den posádka odlétá do Finska. Tam Češi odehrají čtyři zápasy. Dvakrát se představí proti domácí reprezentaci, dvakrát změří síly se švédským výběrem.

Nominace reprezentace

Brankáři:
Martin Psohlavec (HC Energie Karlovy Vary), Sebastian Charvát (Bílí Tygři Liberec), František Poletín (HC Slavia Praha)

Obránci:
Jakub Vaněček, Lukáš Kachlíř (oba Bílí Tygři Liberec), Ondřej Ruml (HC DYNAMO PARDUBICE), Ben Stefan Reisnecker (HC Škoda Plzeň), Pavel Kůrka (HC Energie Karlovy Vary), Karel Studnický (Mountfield HK), Dominick Radim Byrtus (HC Oceláři Třinec)

Útočníci:
Šimon Katolický (HC Dukla Jihlava), Šimon Bělohorský (Bílí Tygři Liberec), Martin Hečko, Nikolas Mařík (oba HC Motor České Budějovice), Jan Kerbler (HC Kometa Brno), Filip Novák (HC Sparta Praha), Filip Vlk (HC ZUBR Přerov), Dominik Řípa, René Řehák (oba HC Oceláři Třinec), Matěj Tománek, Jiří Maxa (oba HC Škoda Plzeň), David Huk, Vojtěch Švancar (oba HC Slavia Praha).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení