Akademie Bílí Tygři Liberec

Posila U20 Martin Liška: Tak dobré podmínky, jaké jsou tu, jsem ještě neviděl

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Juniorka odehrála před reprezentační pauzou dva domácí zápasy. V pátek nejdříve porazila Karlovy Vary, načež v sobotu podlehla pražské Spartě. Do obou duelů nastoupila i nejnovější posila našeho týmu, slovenský útočník Martin Liška. „Největším rozdílem je asi tempo, je to tu rychlejší než na Slovensku," říká mladý forvard.

Vraťme se nejdřív k sobotnímu zápasu se Spartou, jak se za ním ohlížíš?
Nemyslím si, že jsme předvedli špatný výkon, bohužel jsme ale hodně hráli v oslabení, za což nás soupeř potrestal. Trochu nám chyběl i tlak do branky a častější střelba.

Klíčová tedy byla nedisciplinovanost?
Jednoznačně. Několikrát jsme zbytečně faulovali. Hra v oslabení nám vzala hodně sil, často jsme zrovna měli dobrou pasáž, ale pak jsme šli zase do čtyř, čímž jsme ztratili momentum.

Teď vás čeká reprezentační pauza. Jaký budeš mít program?
Já osobně jedu na reprezentační sraz Slovenska. Budeme hrát mezinárodní zápasy, těším se na to, je vždy zajímavé si zahrát proti hráčům z jiných zemí.

Jak se urodil tvůj přestup do Liberce?
Letos jsem hrál v projektu slovenské juniorky, který končí před play-off. Hledal jsem tedy jiné možnosti, mým cílem byla česká juniorská extraliga, myslím si, že to je velmi kvalitní soutěž. Může mě dobře připravit, je to nová zkušenost, snad by mi to mohlo pomoci dostat se i na mistrovství světa do 18 let.

V pátek jsi měl svůj debut. Jak se ti zatím hraje v libereckém dresu?
Dobře. V kabině je skvělá parta, kluci mě přijali skvěle. První zápas byl těžký, ale z osobního hlediska jsem nebyl nespokojený. Měl jsem tam pár dobrých věcí. Největším rozdílem je asi tempo, je to tu určitě rychlejší než na Slovensku. Jsem rád, že tu můžu být, chci pomoci týmu směrem k play-off.

Co říkáš na zdejší podmínky?
Je to skvělé, nic takového jsem v životě neviděl. Líbí se mi, že máme k dispozici individuální tréninky. Kdykoliv můžeme jít na střelnici nebo třeba do posilovny. Je to tady takové šité na míru, vím, že když mám nějaký problém, tak můžu jít za trenérem, který ho se mnou individuálně vyřeší. Takový přístup rozhodně není obvyklý.

V Liberci v minulých letech působilo několik úspěšných Slováků. Je to i jeden z důvodů, proč volba padla nakonec právě na Tygry?
Určitě. I teď tu působí například Martin Faško-Rudáš, kterému se velmi daří. Je to pro mě motivace, česká extraliga je velmi kvalitní a zahrát si v ní je jeden z cílů, kterých bych chtěl dosáhnout.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení