Akademie Bílí Tygři Liberec

Seminář na téma ženského hokeje slavil v Liberci velký úspěch!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Akademie Bílých Tygrů ve spolupráci s Českým hokejem v pátek 9. února pořádala trenérsko-rodičovský seminář v rámci turnaje WEHT na téma ženského hokeje. Ve VIP prostorách Home Credit Areny se představili renomovaní hosté včetně reprezentační trenérky MacLeodové.

"V Liberci jsme mezinárodní seminář pořádali už čtvrtý rok v řadě. Je to tradice, ve které chceme pokračovat a jsme moc rádi, že jsme zde mohli přivítat takto významné hosty z oblasti ženského hokeje," hlásí na úvod manažer tygří akademie Jiří Bermann.

Na akci do Home Credit Areny dorazilo 80 hostů z řad trenérů i rodičů. Na úvod je čekalo překvapení – úvodní slovo manažerky reprezentace Terezy Sadilové a hokejistek Anety Tejralové a Denisy Křížové se totiž odehrálo přímo v kabině české reprezentace!

Na další program se už všichni přítomní přesunuli do VIP restaurace Home Credit Areny, kde byl prostor na prezentace jednotlivých hostů. Slovo si vzali trenéři ženských mládežnických reprezentačních týmů U16 a U18 – nejprve Jan Lucák a po něm Dušan Andrašovský. Oba kouči mimo jiné i na příkladech videa ukazovali, jaké herní principy ve svých týmech chtějí praktikovat. Druhý jmenovaný při prezentaci letošního stříbrného MS juniorek jen těžko skrýval dojetí.


Jan Lucák


Dušan Andrašovský

Na závěr přišla na řadu prezentace Carly MacLeodové – veleúspěšné kanadské hráčky a v současnosti už trenérky, jež kromě české reprezentace vede také Ottawu v ženské obdobě NHL. Slova MacLeodové byla přímo na místě obratem překládána také do češtiny, aby nenastaly komplikace spojené s jazykovou bariérou.

MacLeodová ve své inspirativní řeči prozradila mnoho ze své trenérské kuchyně. Hovořila třeba o tom, jak do českých hráček po svém příchodu zabudovávala kanadskou vítěznou mentalitu a prezentovala, jaké pokroky tým za poslední desítky měsíců udělal. Dokonce prozradila, že se hrou české reprezentace snaží inspirovat i nejlepší světové hráčky na klubové úrovni v Ottawě.

Úspěch semináře si pochvaluje i metodik Českého hokeje PhDr. Zdeněk Vojta. "Všichni vnímáme, že je ženský hokej na vzestupu. Je velmi dobře, že se při příležitosti historicky prvního turnaje WEHT na českém území takový seminář uskutečnil. Carla MacLeodová vidí rozdíly ženského hokeje v zámoří a Česku. Věřím, že se i díky tomu náš ženský hokej mílovými kroky tomu zámořskému přibližuje," říká a zároveň chválí Bílé Tygry za spoluorganizaci.

"V Liberci je v tomto směru nastavená laťka vysoko a sám jsem manažerce reprezentace Tereze Sadilové řekl, že si vybrala velmi dobře, že se seminář uskutečnil právě tady. Účast tu byla standardně velmi dobrá. Při MS v Praze se bude konat třídenní trenérské sympozium, kde bude jeden den vyhrazen čistě ženskému hokeji, k tomu teď chceme taky směřovat. Dále chceme podchytit ženské trenérky a vytvořit komunitu, která by pracovala právě na rozvoji ženského hokeje," nastiňuje závěrem i plány do budoucna.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Výkonný výbor ČSLH rozhodl o úpravě formátu juniorské extraligy

Pufr o svém přestupu: Liberec pro mě byl na prvním místě!

Juniorka posiluje ofenzivu! Přicházejí slovenští útočníci Stahoň a Saxa

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení