Akademie Bílí Tygři Liberec

Příšte to musí být bez faulů v závěru, říká po obratu proti Brnu Křížek

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Po první periodě byl pro tygří mladíky stav nepříznivý a na Kometu ztráceli 0:2. Skvělý obrat nicméně načal v prostřední třetině Patrik Křížek, který dal nejprve kontaktní gól a posléze i vedoucí branku na 3:2. Dvě trefy navíc zaznamenal v dresu se šelmou na hrudi vůbec poprvé! I díky jeho příspěvku tak mají naši junioři v rukách postupový mečbol, který mohou využít již v sobotu.

Také třetí čtvrtfinále bylo velmi urputné, nakonec jste ale předvedli skvělý obrat. Jak klání hodnotíš?
Start utkání se nám moc nevyvedl, dělali jsme moc chyb, a to i vzadu. Takhle do zápasu nemůžeme jít. Nabídli jsme soupeři hodně přesilovek. Po první třetině byl u nás doma stav 0:2 a vůbec to nevypadalo jako to, co jsme si k tomu řekli v kabině. Ve druhé části jsme trochu zabrali a semkli se jako tým. Obrovsky nás podržel brankář, Hambi předvedl fantastický výkon a klobouk dolů před ním.

V úvodním dějství se vám nedařilo dostat se do solidních šancí. Co jste ve své hře změnili?
Určitě jsme chodili víc do brány a měli útočníka na cloně, aby bránil gólmanovi ve výhledu. Padá tam nejvíc gólů po střelách obránců. Hlavně jsme se taky chtěli držet na kotouči v útočném pásmu.

Po posledním střetnutí Petr Gajda říkal, že je třeba vaši hru udělat víc přímočarou. Dařilo se vám to?
Myslím si, že úplně ne. Na to, co jsme si řekli, se nám to moc zjednodušit nevyvedlo. Zbytečně předržujeme puky a přehráváme to. Moc se nám to nedaří.

V zápase sis nicméně připsal dva góly. Jak jsi obě situace viděl?
Při první jsem byl nastavený na clonu a viděl jsem, že jde Galvi do střely. Odskakoval jsem a se štěstím mě to trefilo, ale ztečoval jsem ji a padlo to tam. Byla to důležitá kontaktní branka. Kluci pak vlastně v dalším střídání fantasticky vyrovnali na 2:2. U druhého gólu to parádně zavezl do pásma Róza (David Rozsíval, pozn. red.). Já jsem si křikl o nahrávku, on mě viděl, dal mi puk a já zavřel oči a vystřelil.

Dvě trefy sis navíc připsal v tygřím dresu poprvé. Lépe to asi načasovat nešlo, viď?
To rozhodně. Jsem hrozně rád, že můžu týmu pomoct brankami. Největší radost mi ale dělá to, že jsme to zvládli jako tým.

V předchozím souboji série dokázala Kometa smazat třígólové manko. Měli jste tuhle nedávnou minulost v hlavách i za vašeho vedení?
Určitě ano a mohlo je to předtím nakopnout. V kabině jsme si ale řekli, ať nejsme nervózní a zabereme, když hrajeme na domácí půdě. Chtěli jsme na ně vlétnout a vyhrát tady dva zápasy.

Závěr jste si nicméně zkomplikovali několika vyloučeními a Brňané se dotáhli na jednu trefu...
I v kabině po zápase jsme si říkali, že to musí být příště bez faulů. protože má Kometa dobré přesilovky. Střílí tam puky dobře od modré. Jsem rád, že kluci, kteří tam na tyhle situace chodí, to zvládli a Brno naše chyby nepotrestalo.

Aktuálně tak máte v rukách postupový mečbol. Jak velká výhoda je mít ho v domácím duelu?
Hrozně se nám hlavně ulevilo. V sobotu do toho půjdeme s čistými hlavami a věřím, že to uděláme.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení