Akademie Bílí Tygři Liberec

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Benešov o druhém dubnovém víkendu patřil největším českým talentům ročníku 2009. Ti spolu změřili síly v celkem pěti zápasech turnaje výběrů Západ – Střed – Východ v rámci projektu Výchova talentované mládeže. Bílí Tygři na akci měli bohaté zastoupení zásluhou Stanislava Sanejstra, Matyáše Turečka, Matěje Kučery, Šimona Šejce a Dominika Beneše.

Padesátka hráčů věkové kategorie U15 byla rozdělena podle klubové příslušnosti do trojice výběrů Západ, Střed a Východ. V sobotu se tyto týmy utkaly každý s každým a žádný z nich nevyšel bodově naprázdno.

Nejvíc radosti si ale přece jen užili mladíci ve výběru Západ, jehož součástí byli právě také hokejisté Bílých Tygrů. Ti sice proti oběma soupeřům remizovali, nicméně nájezdovou koncovku vždy získali na svou stranu – i díky brankářům, kteří v této disciplíně ani jednou neinkasovali.

Trenéři v čele se šéfem projektu Milanem Razýmem následně zúžili sestavy do dvou výběrů Západ a Východ, které spolu sehrály v neděli další dvojici zápasů. I tentokrát slavil dvě vítězství Západ, které oba duely fantasticky otočil. Poprvé to bylo ze stavu 1:3 díky tříbrankové smršti ve čtyřech minutách prostřední části, podruhé po otevírací trefě soupeře.

Mezi nejproduktivnější hráče finálového turnaje se s bilancí 3+3 zařadil liberecký Šimon Šejc, bodovali ale i další Tygři. Dominik Beneš zaznamenal dvě asistence, Matěj Kučera bilanci 1+1. Do bodové kolonky se ovšem zapsali i naši obránci – Matyáš Tureček 0+1, Stanislav Sanejstr 1+1.

Za zmínku také stojí, že mezi náhradníky na akci byli další liberečtí hráči Matyáš Čančík a Dominik Novák.

Celou sezónu VTM zakončí turnaj v Salzburgu.

foto: Ronald Hansel, Karel Švec / Juniorský hokej

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení