Akademie Bílí Tygři Liberec

Skvělá zpráva! Seidl s Rozsívalem nominováni na Hlinka Gretzky Cup

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Po dvojici přípravných zápasů reprezentace U18 ve Švýcarsku stanovili reprezentační trenéři v čele s Davidem Čermákem finální nominaci na blížící se Hlinka Gretzky Cup. Na prestižní akci vyrazí i dvojice Tygrů!

Oproti přípravné akci v Davosu, kde čeští mladíci porazili švýcarské vrstevníky 5:1 a 4:0, je finální nominace na Hlinka Gretzky Cup o dvě jména užší. Až finální škrt se dotkl také bývalého Tygra Adriena Bartoviče, který aktuálně působí ve švédském Malmö.

Ve středu nasedne do letadla celkem 22 hokejistů – dva brankáři, sedm obránců a třináct útočníků, přičemž osmnáct hráčů ze soupisky v uplynulé sezoně působilo v domácích soutěžích. Patří mezi ně také liberecká dvojice v nominaci – obránce Jakub Seidl a útočník David Rozsíval.

Tým trenérů Čermáka, Nedvěda a Bělohlava se do Kanady přesune ve středu 31. července. O tři dny později sehraje v Edmontonu generálku proti domácí reprezentaci, v pondělí 5. srpna pak zahájí svou cestu za obhajobou medaile utkáním se Spojenými státy. V základní skupině ho dále čekají Německo a Finsko.

"Sebevědomí máme, ale zase na druhou stranu nesmíme nic podcenit. Budou tam jiné týmy a na menším hřišti se bude hrát rychlejší hokej," hlásí před odletem do zámoří Seidl.

Nominace osmnáctky na Hlinka Gretzky Cup

Brankáři: Ondřej Štěbeták (Jihlava), Michal Oršulák (Karlovy Vary).

Obránci: Jakub Seidl (Liberec), Tomáš Mikel (Zlín), Radim Mrtka, David Lukas Holub (oba Třinec), Tomáš Malínek (Sparta Praha), Štěpán Černý (Hradec Králové), Vladimír Dravecký (Rögle, Švédsko).

Útočníci: Vít Záhejský, Vojtěch Čihař (oba Karlovy Vary), David Rozsíval (Liberec), Robin Švančara (Třinec), Matouš Jan Kucharčík, Viktor Šámal (oba Slavia Praha), David Hrubý (Sparta Praha), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Adam Novotný (Hradec Králové), Šimon Fasner (Vítkovice), Dominik Pavlík (Kärpät Oulu, Finsko), Adam Benák (Plzeň), Tomáš Poletín (Pelicans Lahti, Finsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Saxa: Vždy se snažíme hrát tvrdě. Góly? Je to důsledek týmové práce

Reparát na jedničku. Dorostenci proti Litvínovu odčinili předchozí nezdar

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení