Akademie Bílí Tygři Liberec

Stálo při nás štěstí, říká střelec Leoš Čermák

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Vyčerpaný, ale přesto šťastný byl po utkání na Kladně liberecký exekutor Leoš Čermák, který se v pátečním zápase trefil přesně hned třikrát a zaznamenal tak druhý hattrick v sezóně. Ten první ovšem dal ještě při svém hostování v pražské Slavii. V tygřím dresu to byl první úspěch takového rázu.

Leoši v první řadě ti gratuluji k hattricku, jak velkou máš radost a mrzí Tě, že to nebylo před vlastním publikem?

Samozřejmě mám velkou radost z toho, že jsem dneska pomohl týmu k bodům v takhle vypjatém utkání, navíc se nám podařilo vyrovnat, když jsme hráli ve čtyřech. Kdyby se to povedlo v Liberci, tak by to bylo samozřejmě lepší, ale jsem moc rád, že jsem ho vůbec dal, takže jestli to bylo doma nebo venku není zas až takový rozdíl. Díky za něj.

Nejlepší obrana extraligy v pátek příliš nefungovala, čím to podle tebe bylo?

Dnes utkání rozhodla naše nedisciplinovanost, to že jsme se nechali zbytečně vylučovat. Bavili jsme se o tom a věděli jsme, že má Kladno výborné přesilovky, říkali jsme si, že nesmíme být vylučovaní, ale v tomhle jsme naprosto ulítli a prakticky od začátku zápasu jsme hráli v oslabení a inkasovali jsme góly. Nebezpečné bylo Kladno jen v přesilovkách, při hře v pěti jsme je dostávali pod tlak. V dalším průběhu zápasu se nám podařilo skóre otočit, pak jsme ale byli zase vyloučení a doslova jsme Kladnu darovali vedení, a to by se nám nemělo stávat, mohlo by se nám to v příštích zápasech vymstít. Dneska u nás stálo štěstí.

Jak moc velká je únava po tom, co jste sehráli přes čtyřicet minut v oslabení?

Já jsem se cítil celkem dobře. Trenér točil pravidelně tři obranné dvojice, někdy i čtyři. Síly v útoku se daly lépe rozložit. Horší to dnes měli obránci, ti toho měli opravdu plné zuby.

Jak se těšíš na nedělní utkání se Spartou?

Těším se hodně. Doufám, že předvedeme lepší výkon, než dneska. Také doufám, že nám pomůžou fanoušci, vím že má přijít spousta lidí, kteří nás určitě poženou dopředu. Věřím, že to bude kvalitní utkání s naší výhrou.

Leoši ještě jednou gratuluji ke skvělému výkonu a děkuji za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení