Akademie Bílí Tygři Liberec

Předkolo play-off = velká neznámá

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Poslední dvaapadesáté kolo rozhodlo o elitní šestici, která má zaručené čtvrtfinále play-off, ale také o šťastných, které čeká premiérové předkolo vyřazovacích bojů, které česká nejvyšší hokejová soutěž zažije poprvé. Pro Bílé Tygry Liberec z toho vyplývá několik faktů. Tím nejpodstatnějším je to, že na svého soupeře budou muset čekat, to jak dlouhé to čekání bude, mají na svých hokejkách všechny týmy zúčastňující se předkola.

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec

KARLOVY VARY

Pro západočeský klub je to velmi historická událost. Vyřazovací boje si totiž tento klub zahraje úplně poprvé, což se může ukázat později jako nevýhoda. Karlovy Vary ale v letošním ročníku několikrát potvrdily, že umí zahrát to, co potřebují a právo předkola play-off si po zásluze vybojovaly. Tým táhne několik opor. Tou první je bezesporu nejproduktivnější hráč Václav Skuhravý, kterému sekunduje další útočník Petr Kumstát. Mezi beky si snad každý hokejový fanda vybaví rázného Josefa Řezníčka, který si umí sjednat pořádek před brankou, ale také tvrdě a přesně vystřelit.

TŘINEC

Klub, který si předkolo zajistil brankou v prodloužení posledního utkání se Spartou, má s vyřazovacími souboji už několik zkušeností. Za posledních deset let totiž Oceláři nehráli play-off pouze ve dvou případech. Jenže to se to v kádru Ocelářů hemžilo samými hvězdami. Pro připomínku stačí jmenovat Richarda Krále, Ladislava Lubinu, či Viktora Ujčíka. Tito borci letos Severomoravanům v náročných postupových bojích nepomohou, na druhou stranu to neznamená, že by klub postrádal své hvězdy. Mezi útočníky září Jan Peterek a Zdeněk Skořepa, obráncům vévodí Vlastimil Kroupa a celé to zezadu jistí velmi zkušený brankář Roman Čechmánek.


HC Rabat Kladno – HC Znojemští Orli

KLADNO

Snad všichni máme ještě v živé paměti přestřelku, která se strhla při utkání Kladna s Libercem, ano Rabat umí dávat hodně branek, zároveň jich ale hodně inkasuje – v právě skončené základní části jich bylo 173, tedy po Vsetínu druhý nejvyšší počet obdržených branek. Na druhou stranu se 189 góly se Kladno stalo nejproduktivnějším celkem soutěže. Kladenští hokejisté nemají na svého soupeře v předkole ze Znojma nejlepší vzpomínky, ve čtyřech utkáních dokázali totiž jen jednou vyhrát, dvakrát odešli poraženi a jedou podlehli v samostatných nájezdech. Rabat letos táhne nerozlučná dvojka Patera – Procházka. Tito dva matadoři dokázali nasbírat dohromady úctyhodných 109 bodů.

ZNOJMO

I Znojmo si svou účast vysloužilo v posledním kole, když dokázalo naplno bodovat na ledě Karlových Varů. Ani letos tak nebude tento celek chybět ve vyřazovacích bojích. Nejednou dokázali Orli potrápit favority svých duelů, a tak i od tohoto souboje se dá očekávat pořádné drama se vším všudy. Tým se může spoléhat na osobnost Jiřího Dopity, která nepotřebuje žádný další komentář. Svým důrazem jsou také platnými hráči Roman Erat s Alešem Padělkem. V zadních řadách Znojma o sobě dává hodně vědět Radim Bičánek, který je nejproduktivnější mezi beky Orlů.


Sázková kancelář Tipsport favorizuje Karlovy Vary a Kladno. Všichni ale víme, jak jsou vyřazovací boje zrádné a na kolika faktorech záleží. Jisté je pro Bílé Tygry jen to, že se neutkají s týmem Karlových Varů, jinak je možné, že se v pondělí 5.3.2007 v 17 hodin na ledě Tipsport areny objeví kterýkoliv ze zbývajících třech týmů. O tom, který to bude, se začne rozhodovat v pátek v 17 hodin, kdy začínají souboje předkola play-off. Nejzasší termín, kdy se bude rozhodovat o vítězích a tedy dále postupujících, je 1.3.2007.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení