Akademie Bílí Tygři Liberec

Snažil jsem se to jen nahodit na bránu, přiznal Jiří Moravec

Date of publication Author Marcel Voneš

L i b e r e c - Gól libereckého beka Jiřího Moravce ze 48. minuty jako by odčaroval kouzlo gólmana pražské Slavie Adama Svobody, který do té doby pustil za svá záda jen střelu Leoše Čermáka. Slávistický gólman předváděl bezmála padesát minut jeden výborný zákrok za druhým a držel tak naděje hostů na další body. Někdy Svobodovi pomohlo i štěstí, to ho však opustilo při střele Moravce, který ani neměl v úmyslu střílet. „Snažil jsem se to jen nahodit na bránu, gólman to neviděl a spadlo to tam,“ hlásil šťastný střelec.

Desátý liberecký zápas v letošní sezóně nezačal pro Tygry příliš dobře. I když už ve třetí minutě měli před sebou druhou přesilovku, gólu se nedočkali. Naopak, při vlastním oslabení udeřil na druhé straně slávistický Vondrka. Tygři sice v 10. minutě srovnali, avšak Slavia byla lepším týmem a ještě před koncem první části vrátila vedení na svou stranu. „Vůbec nevím, jestli jsme byli nervózní. Oni dali dva šťastné góly, první v oslabení a druhý celkem z úhlu. My jsme se nějak nechytli a celá ta první třetina byla špatná,“ hodnotí vstup do zápasu Jiří Moravec.

Po přestávce se však na ledě objevil jiný tým: „V kabině jsme si po první třetině řekli, že se tam musíme víc tlačit, že to byl hrozný výkon. Výkon jsme stupňovali a ve třetí třetině to vyšlo,“ neskrývá Moravec spokojenost. Zápas však mohl dopadnout úplně jinak, což si uvědomuje i liberecký obránce. „V první třetině tam měli ještě asi další tři tutovky a můžeme být rádi, že je neproměnili.“

Bílí Tygři vyhráli podruhé za sebou v poměru 5:2. Zápasy to však byly celkem odlišné, co se výkonů týká. Nižší kvalita nedělního zápasu se podle nymburského rodáka promítla i do pomalejšího rozjezdu v zápase s Pražany. „Slavia určitě hrála líp než Litvínov a my jsme z toho zápasu byli možná pomalenější.“

Třetí domácí zápas v řadě čeká na Liberecké již tento pátek. Přivítají v něm Pardubice, které se zatím trápí. Loňský finalista je zatím na poslední příčce extraligové tabulky. „Určitě se do nás budou tlačit, nemůžeme to podcenit. Mají dobré mužstvo a my musíme hrát jako poslední dvě třetiny proti Slavii,“ je jasné Moravcovi.

Dlouho držel slávistické naděje, v posledních 12 minutách však inkasoval Adam Svoboda čtyři góly. „Koledovali jsme si o to už od druhé třetiny,“ pociťoval gólman zvyšující se nebezpečí před svou brankou.

Jasno má i o rozhodujícím momentu celého zápasu. „Rozhodující byla přesilovka pět na tři na začátku poslední části, kterou jsme nevyužili a pak jsme krátce po našem oslabení gól dostali.“

Pokus Jiřího Moravce určitě nepatřil k nejnebezpečnějším. „Mám za to, že to někoho trefilo. Neviděl jsem nic, ani toho hráče, který střílel. Oni tam docela šikovně stínili. Taková šmudla, no. Štěstí dneska stálo na domácí straně,“ hodnotí smolný okamžik pro Slavii Svoboda.

Od té chvíle se Tygrům nebývale dařilo. Další gól přišel o minutu později, do konce třetí části inkasoval Svoboda ještě další dva góly. „Od stavu 2:2 využili snad skoro všechno a dopadlo to, jak to dopadlo.“

Liberecká kanonáda zastavila pětizápasovou sérii Slavie bez ztráty bodu. "Jede se dál, nic se neděje,“ hlásí a poukazuje na sílu Tygrů pod Ještědem. „Od té doby, co hrají v nové hale, tak hrají výborně a moc se tady nevyhrává. Sice odešlo pár hráčů, ale ta síla tady stále je. Lajna Klimenta – Plodek – Víšek spěje do velkých hokejistů,“ řekl uznale Adam Svoboda na závěr.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení