Akademie Bílí Tygři Liberec

V Liberci jsem spokojený a líbí se mi tu, říká brankářská opora juniorů Tomáš Alexa

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Za liberecké juniory chytá od letošní sezóny a v severočeské metropoli ještě není příliš známý. Jenže talentovaný brankář Tomáš Alexa už má zkušenosti i s první ligou a brzy se jeho jméno může klidně skloňovat i v extralize. Talentovaný hráč Bílých Tygrů, který je propůjčen do Podještědí z Hradce Králové, patří jednoznačně k brankářské špičce v Noen Extralize juniorů. „ V Liberci jsem naprosto spokojený,“ hlásí.

Dnes jste s Olomoucí získali dva body, ale určitě nevládne v kabině spokojenost.
Spokojenost určitě nevládne, protože jsme si to udělali sami. Mohli jsme v klidu zápas dohrát a získat tři body. Pokud ale dostaneme ze čtyř branek tři v oslabení a před třetí třetinou si řekneme, že nebudeme dělat fauly a ve třetí minutě jdeme sedět, tak to je jen naše hloupost.

Olomouc v závěru srovnala na 4:4 a váš výkon ve třetí třetině nebyl vůbec ideální. Neměli jste v hlavách nepovedený závěr zápasu s Litvínovem?
Nám už se to stalo poněkolikáté v sezóně. S Budějovicemi jsme také vedli a oni vyrovnávali těsně před koncem. Nevím, jestli se nedokážeme koncentrovat ke konci nebo nám dochází síly. Myslím, že síly máme dost. Děláme si to ale sami. Pokud chceme tyhle zápasy vyhrávat, tak musíme dávat puky jednoduše ven a nekomplikovat si to.

V dnešním zápase jsi dostal čtyři branky. Dala se nějaká chytit?
Branka se dá chytit vždycky. Třetí gól jsem neviděl vůbec. Při čtvrté měl brankář zase spoustu času, ale chytit se dá všechno.

 
 
Tomáš Alexa: "S Libercem můžeme hrát klidně o první šestku"
 
 
Olomouc byla v přesilových hrách lepším mužstvem. Čím to?
Využili jsme dnes dvě přesilové hry. Oni to nahazovali na branku a měli asi větší důraz. Při druhém gólu to nahodili na branku, jejich hráč tam je sám a nadvakrát mi to doklepne do betonu a potřetí to už hodí za mě. Náš bek se na to jen kouká. Tam musí okamžitě letět sekera i za cenu faulu. Lepší dvě minuty než gól.

Tohle je Tvá první sezóna v Liberci. V minulosti jsi působil v Chomutově a jsi kmenový hráč Hradce Králové. Jak se Ti tady líbí?
Ano, máte pravdu. Já jsem tady naprosto spokojený. Je tu skvělé zázemí a skvělý areál. Parádní jednání semnou a vůči mně. V kabině máme super partu, takže je to tady parádní.

A co město a okolí?
Já moc města nepoznávám, maximálně znám nádraží, ze kterého cestuji. V centru jsem už ale byl, když tu byla přítelkyně. Podívali jsme se na radnici a trošku po okolí. Navštívil jsem i Ještěd. Je to skvělé město s pěknými památkami.

Nakoukl jsi za Hradec Králové do první ligy a věkem bys klidně mohl zkusit i extraligu. Nepokukuješ třeba směrem po Benátkách nebo A-týmu Bílých Tygrů, kde kraluje momentálně tvůj jmenovec Tomáš Vošvrda?
Přesně tak, v Liberci kraluje Tomáš Vošvrda. Já jsem ale kmenový hráč Hradce Králové, takže všechno bude záležet na dohodách. Já tohle moc neřeším a snažím se soustředit na tuhle sezónu, abychom postoupili do play-off a pak i co nejdále. Chci, aby se nám dařilo. Zbylé věci budu řešit, až budu nastupovat na letní přípravu.

Trenér Haken říkal, že váš cíl je být do dvanácté pozice, což zatím splňujete. Jak jste zatím spokojení se sezónou?
Já budu mluvit teď za sebe. Myslím si, že kdybychom nedělali hloupé chyby, tak jsme mohli být daleko výš a být třeba v první šestce. Dokázali jsme doma porazit Spartu, uhrát ve Zlíně tři body, teď jsme porazili Vítkovice v prodloužení a ve Varech jsme také neodvedli špatný výkon. Spokojenost tady určitě je. Nesmíme se tím uchlácholit, protože do konce soutěže zbývá ještě hodně zápasů. Můžeme být klidně výš.

Tomáši, děkuji za rozhovor a ať se daří i v další fázi sezóny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení