Akademie Bílí Tygři Liberec

Bude to parádní hokej, těší se na Channel One Cup Petr Nedvěd

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - Letošní sezonu hokejové Tipsport extraligy přerušila už druhá reprezentační přestávka. Tentokrát poletí svěřenci trenéra Aloise Hadamczika do Ruska a chybět u toho nesmí ani liberecký kapitán Petr Nedvěd, opět nejzkušenější hráč národního týmu. A za poslední dva roky také nejproduktivnější, alespoň v rámci Euro Hockey Tour.

Evropská hokejová tour je v plném proudu, přestože se objevovaly spekulace, že bude brzy zrušena a nahrazena mistrovstvím Evropy, tedy tradičním turnajem, který se hrával před dávnou dobou. To se ale v této sezoně ještě nestane, a tak míří český reprezentační výběr do Ruska na další turnaj v rámci EHT. Částí týmu bude i kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd, který pozvánku jako vždy uvítal. "Bude to parádní hokej na vysoké úrovni, osobně se na to těším."

Letos mají naši hokejisté za sebou velice vydařený turnaj Karjala, který se odehrál ve Finsku. Načali jej ale v Liberci, kde se prezentovali skvělou porážkou Švédska. Celkově ve třech zápasech pustili jen dvě branky, což svědčí o skvělé defenzivní hře a úžasné brankářské dvojici. Jak Alexander Salák, tak tehdy ještě liberecký Ondřej Pavelec byli totiž na finském turnaji senzační. Není vyloučeno, že Češi svůj výkon zopakují, což by je stavilo do velice dobré pozice pro druhou polovinu tour. "Doufám, že budeme opět úspěšní," věří Nedvěd.

Problémem je, že stávka v NHL pokračuje, což přimělo ostatní země ještě více posílit. A jelikož Češi ze zámoří přispěchali domů rychleji než jiní Evropané, bude rozdíl ve zlepšení kádrů markantní. Zatímco Finové si žádnou z hvězd z NHL do Ruska neberou, za domácí tým se proti Čechům postaví i Jevgenij Malkin, Ilja Kovalčuk nebo Alexander Ovečkin. Mezi nejnovější posily Švédů pak patří Ovečkinův spoluhráč z Washingtonu Nicklas Bäckström. "Mimo Finů jsou všechny týmy silnější," ví liberecký kapitán. "Mužstva jsou opravdu nabitá."

Na otázku, jestli se při zátěži navíc a ještě k tomu na vyšší úrovni neunaví dříve, než je zdrávo, odpovídá jasně. "Patřím k hráčům, kteří raději hrají," tvrdí liberecký veterán. "Navíc to je pro mě velká výzva a čest zahrát si s tak kvalitními hráči." Statistiky navíc hovoří v jeho prospěch. Po poslední reprezentační přestávce totiž Nedvěd zažil sice mírné, ale alespoň nějaké zlepšení formy. Stejného názoru je pak asistent trenéra Filipa Pešána. "Myslím, že obecně platí, že hráčům, jenž se vrací z takovýchto akcí, se pak hraje v extralize snáz," tvrdí Milan Černý.

Nezbývá, než popřát Petrovi na východě Evropy hodně štěstí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení