Akademie Bílí Tygři Liberec

V úvodu nám chyběl pohyb, mrzelo po bitvě na Slavii kapitána Nedvěda

Date of publication Author Lukáš Šonský

P r a h a – V závěru si vytvořili tlak, soupeře svírali a vyrovnání viselo na vlásku. Na bodový zisk ale nakonec Bílí Tygři v souboji se Slavií nedosáhli, na ledě O2 Areny ztráceli po první části dvě branky a protivníkův náskok už stáhnout nedokázali. "To je hokej, bohužel," krčil rameny Petr Nedvěd po porážce 3:4.

Liberečtí vstupovali do zápasu v dobrém psychickém rozpoložení. Tým zvládl dva předchozí duely na jedničku, šest branek nasázel Chomutovu i vedoucí Plzni. V úterní dohrávce jednadvacátého kola však Severočeši nezachytili úvod střetnutí, Pražané využili dvě přesilovky a modrobílí brzy ztráceli.

Petr Nedvěd si v zápase připsal jednu asistenci.
"Začátek nám utekl, tam se lámal chleba. Vyústilo to z toho, že Slavia měla lepší pohyb. Ten nám naopak chyběl. Určitě jsme do zápasu nevstoupili tak, jak bychom chtěli. Soupeř pak hrál dobře střední pásmo, bránil ho v pěti. To se pak těžko přechází do útoku," přemítal Petr Nedvěd.

Bílí Tygři přesto svého soka potrápili, ve druhé polovině zápasu měli více ze hry. Třikrát se dotáhli na nejtěsnější možný rozdíl, vyrovnat ovšem nedokázali. "Odehráli jsme slušných čtyřicet minut, ale to je málo. I když jsme pak měli mírnou převahu, jelikož jsme se potřebovali tlačit víc dopředu. Už jsme se chtěli vyvarovat vyloučením, které nás zastavily v první třetině," pravil liberecký kapitán.

"Hlavně jsme potřebovali, abychom vedli. To už by Slavia nemohla vycházet z dobré hry ve středním pásmu. Musela by hrát jinak, což by nám vyhovovalo," tušil zkušený útočník. Severočeši si přesto vytvořili v poslední minutě při hře bez brankáře v útočné třetině takřka drtivý nápor, svěřenci trenéra Růžičky ale těsné vedení 4:3 uhájili až do konce. "Tlak jsme měli, přišly i šance. Ke konci už byl soupeř pasivnější, bohužel jsme nedokázali vyrovnat," mrzelo Petra Nedvěda.

Vzápětí však ocenil počínání nového trenéra Pavla Hynka, pod jeho vedením získalo mužstvo ze tří zápasů šest bodů a viditelně vypilovalo herní projev. "Pavel tu odvedl za tak krátkou dobu vynikající práci, klobouk dolu. Psychika v týmu rozhodně nebyla dobrá. Dnes jsme byli hodně blízko, body jsme potřebovali jako sůl. Nedá se nic dělat."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení