Akademie Bílí Tygři Liberec

Situace je neúprosná, flinty do žita ale neházíme, říká Petr Nedvěd

Date of publication Author Martin Zíta, Jaroslav Kubricht

Karlovy Vary/Liberec - Libereckým Bílým Tygrům vstup do skupiny o umístění nevyšel vůbec podle představ. Nezachycený začátek vyústil ve tři inkasované branky, které Tygři už nedohnali. Energie tedy Liberci odskočila už na sedm bodů, což není příjemné. Své o tom ví také kapitán Petr Nedvěd.

Petře, v prvních deseti minutách jste byli třikrát vyloučeni a třikrát z toho byl gól. To musela být hodně studená sprcha...
Dalo by se říci, že to rozhodlo. Začátek Vary nakopnul a nás samozřejmě srazil. Druhou a třetí třetinu už si myslím, že jsme odehráli docela kvalitně. Tlačili jsme se dopředu, na druhou stranu soupeř měl nahráno, takže se mohl soustředit hlavně na bránění a hrát, co potřeboval. Konec měl z naší strany šťávu, za stavu 4:2 jsme trefili tyčku, ale už bylo pozdě.

Vzhledem k situaci v tabulce byl tento zápas asi hodně důležitý?
Byl, hodně. Toho jsme si samozřejmě byli vědomi. Potřebovali jsme tady vyhrát, abychom se vrátili do hry. To se ale nestalo a bodová matematika je neúprosná. Vary i Kometa mají velký náskok a pro nás to už bude hodně těžké.

A co dál? Psychikou týmu tohle muselo otřást.
Flinty do žita rozhodně neházíme. Budeme bojovat do posledního zápasu, protože nikdy nevíš, co se může stát. Situace se třeba ještě může obrátit, ale vzhledem k tomu, kolik zápasů zbývá, to bude hodně těžké. Neříkám nehratelné, ale opravdu hodně těžké.

Jak současnou situaci prožíváš ty?
Už dříve jsem říkal, že pro mě to je taková noční můra. Všichni chceme hrát play-off a ne play-out, ale situace taková je a dostali jsme se do ní sami.

V "popisu práce" kapitána je i burcování týmu. Jak nahecovat kluky, aby ze sebe vydali i to poslední, co v nich je?
Určitě se o to budeme snažit, ač situace není ideální. Mrzutý mi hlavně přijde herní systém - pátek, neděle. To je nešťastné řešení, ale pro všechny stejné. Když tým v neděli vyhraje, tak si až do pátku užívá. My jsme teď prohráli a nejraději bychom na led naskočili třeba za dva dny. Takhle bude ten náš týden hodně kyselý. Teď se bude hrát dvakrát za sebou a musíme doufat, že ty zápasy odehrajeme dobře. A třeba se znovu dostaneme na dostřel, podmínka je ale jasná, oba zápasy vyhrát.

Jak těžké vůbec je připravit se na tyto zápasy?
Je to jiné, tak bych to řekl. Na zápas play-off se každý připraví a hecne sám, protože to je play-off a je tam vidina velké výhry. Teď se do té přípravy musíme trošku donutit, psychicky je to náročné. Ovšem play-out je asi i důležitější než boje v play-off. Protože když je nezvládneš... My ale rozhodně nejsme tým, který by po dnešku naházel hokejky na led a vyprdnul se na to. Ale evidentně tady není taková kvalita, jak jsme si mysleli. V sezoně můžeš mít výkyvy, ale my jsme hráli špatně celou dobu. Určitě nám to otevřelo oči.

Na Karlovy Vary se týmu ale celou dobu dařilo, co bylo tentokrát jinak? Klíčový zápas sezony a porážka.
Pro nás byl stejně důležitý už ten poslední zápas proti Varům v základní části, v tom bych rozdíl neviděl. Ale musíme být realisté. Sice jsme sel jeli vyhrát, ovšem nevyhrajeme asi všechny zápasy proti Varům, do kterých nastoupíme. Série skončila ale musíme zvládnou ten domácí zápas a hlavně všechny ostatní zápasy.

Petře, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení