Akademie Bílí Tygři Liberec

Musíme se soustředit hlavně na Brno, říká Petr Nedvěd po zápase s Piráty

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Bílí Tygři v pátém kole play-out sehráli na domácím ledě utkání s Piráty. Ačkoliv si vytvořili náskok 3:1, hosté vyrovnali a utkání dospělo do prodloužení. To svým zápasem rozhodl liberecký kapitán Petr Nedvěd, jehož jsme po duelu vyzpovídali.

Petře, dnes jste vyhráli, ale pouze za dva body. Jste s tímto výsledkem spokojení?
Když jsme vedli 3:1 chvíli před koncem, tak jsme věřili že to uhrajeme, a měli jsme to uhrát za tři body. Ale stává se, je to pro nás ponaučení. Momentálně není čas, abychom měli hlavy mezi nohama. Musíme co nejrychleji zaparkovat a soustředit se na Brno, tam potřebujeme vyhrát.

Čím to bylo, že Chomutov dokázal vyrovnat zápas v posledních minutách?
Trochu jsme polevili a začali se bát o vedení. Nešly nám nohy a ke konci jsme měli v uvozovkách lehčí roli než Piráti, a sice dostávat puky z naší třetiny. Nakonec to bylo právě naopak, oni bruslili a my jsme stáli a koukali, ve výsledku jsme takto dostali tři góly.

Neuškodil vám oddechový čas, který jste si vzali po druhém gólu Pirátů?
Určitě ne, potřebovali jsme si něco říct, jak jsme dostali ten gól. Možná to teď vypadá, že nám to uškodilo, ale museli jsme si říct, jak zápas dohrát, což se nám stejně nepovedlo. Ale křišťálovou kouli nikdo nemá a time-out byl naprosto namístě.

Většina gólu v play-out padá z přesilovek, proč to nejde také ve hře 5 na 5?
Každý dobře brání a nikdo nehraje hurá-hokej. Všichni spíše hrají ze zajištěné obrany a snaží se chodit do rychlých protiútoků. Hlavně se čeká na přesilovky, kde je jednodušší se prosadit. My je trénujeme a připravujeme se na takové situace, dneska to rozhodlo.

Ze začátku utkání jste nehráli moc aktivně. Bylo to třeba zaražeností z toho, jak hrály Energie a Kometa?
My jsme to nesledovali. Samozřejmě nás druhá utkání zajímají, ale potřebujeme odehrát náš vlastní zápas. V první třetině byl soupeř lepší, měl i lepší pohyb. Kdybychom neměli Marka v bráně, tak by vedli Piráti minimálně 1:0. Ale podržel nás a dal nám šanci jít do vedení.

Co je potřeba udělat pro definitivní vyhnutí se baráži?
Musíme zlepšit defenzívu a nemít takové výpadky jako dnes. Je potřeba vyhrát v Brně, je to těžký soupeř a budeme muset odehrát perfektních šedesát minut. Doufejme, že to zvládneme.

Petře, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení